PRINCEZA DAJANA NIJE MARILA ZA KRALJEVSKA PRAVILA: Sve što je mogla - PREKRŠILA, a sada to radi i KEJT MIDLTON!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princeza Dajana je bila poznata po svojoj želji da njena deca, princ Vilijam i princ Hari, odrastaju sa čvrstim vezama sa stvarnošću i saosećanjem.

PRINCEZA DAJANA NIJE MARILA ZA KRALJEVSKA PRAVILA: Sve što je mogla - PREKRŠILA, a sada to radi i KEJT MIDLTON!

Foto: Profimedia

Princeza Dajana i Kejt Midlton

Kraljevska porodica oduvek je bila predmet interesovanja javnosti, a posebno metode vaspitanja koje članovi porodice primenjuju. U tom kontekstu, javnost je bila iznenađena kada je otkriveno da je Kejt, vojvotkinja od Kembridža, usvojila neuobičajeno pravilo koje je nekada primenjivala princeza Dajana, nazivajući ga čak "zlatnim pravilom".

Princeza Dajana

Princeza Dajana je bila poznata po svojoj želji da njena deca, princ Vilijam i princ Hari, odrastaju sa čvrstim vezama sa stvarnošću i saosećanjem prema manje srećnima. U tom cilju, Dajana je često vodila svoju decu na dobrotvorne akcije, omogućavajući im da vide i iskuse stvarnost života ljudi koji se bore. Takođe, insistirala je na tome da deca redovno pišu zahvalnice kako bi naučila vrednost poštovanja i zahvalnosti.

Foto: Profimedia

Kako je decu vaspitavala princeza Dajana


Kejt: Nasleđivanje "zlatnog pravila"

Uprkos kraljevskim privilegijama, vojvotkinja Kejt je usvojila isto pravilo vaspitanja kao i princeza Dajana - pravilo koje se sada naziva "zlatnim". Očigledno je da Kejt želi da njena deca, princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis, odrastaju sa istim vrednostima kao i njen suprug Vilijam. Stoga je usvojila praksu da deca pišu zahvalnice za poklone koje dobiju, čime se podstiče odgovorno ponašanje i poštovanje prema drugima.

- Vilijam i Kejt su razvili ovu briljantnu veštinu puštanja koliko god mogu da izgledaju spontano i tako to deca vide. Ponašanje za stolom, pisma zahvalnosti, male ljubaznosti se ubacuju u dečje navike kako bi vremenom postala automatska - rekao je izvor za The Sun.

Slično kao što je Dajana vodila Vilijama i Harija sa sobom na dobrotvorne događaje, Kejt je takođe povela svoju decu da joj pomognu u nekim od svojih filantropskih napora. Kraljevski pisac Endru Morton, koji je sarađivao sa Dajanom na biografiji njenog života, objasnio je da je pokojna princeza želela da nauči svoje sinove o realnom svetu.

- Od malih nogu je vodila mlade članove kraljevske porodice u svoje privatne dobrotvorne posete. Jedan od razloga je bio što nije želela da dečaci odrastaju misleći da je ceo svet 4x4 Rendž Roveri, puške i dadilje - objašnjava, prenosi "Kurir".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading