TORTA SA DVE SVEĆICE UZALUD ČEKALA MALU DANKU! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU! Uz današnje izdanje ikona Svetog apostola Marka!

Autor:

Vesti

07.05.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite bolje informisani od drugih!

TORTA SA DVE SVEĆICE UZALUD ČEKALA MALU DANKU! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU! Uz današnje izdanje ikona Svetog apostola Marka!

Foto: Društvene mreže

Srpski telegraf u izdanju za utorak 7. maj donosi pregršt važnih i interesantnih priča.

Uz današnje izdanje ikona Svetog apostola Marka.

U današnjem izdanju, između ostalog pročitajte:

SRPSKI KRALJEVI VLADALI HRVATSKOM: NOVAC KRALJA MILUTINA PRONAĐEN U SPLITU

Radi se o srebrnjaku kovanom od 13. veka i na njemu je figura Svetog Stefana, zaštitnika loze Nemanjića. Hrvatski kraljevi izgleda postoje samo u imaginarnoj seriji istog naziva jer dokaza da je ijedan od njih zaista postojao nema ni od korova. I dok Hrvati očajnički pokušavaju da iskopaju bilo šta što bi potkrepilo njihovu lažnu istoriju, usred Splita je nedavno pronađen srebrni novčić srpskog kralja Milutina. Otkriven je tokom arheoloških iskopavanja na Manušu, a kovan je krajem 13. i početkom 14. veka, što je dokaz da su srpski kraljevi vladali ovim prostorima. Šokirana Slobodna Dalmacija objavila je da se radi o srebrnom dinaru Stefana Uroša Drugog Milutina (1253-1321) na kome se čitaju slova VROSI (Uroš).

TORTA SA DVE SVEĆICE UZALUD ČEKALA MALU DANKU

Tuga u domu porodice Ilić, čiju su ćerku i unuku Danku ubili monstrumi Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), ne jenjava. Nesrećno dete juče bi proslavilo drugi rođendan, ali, nažalost, umesto gašenja svećica na torti i veselja, u domu Ilića vlada bolna tišina.

Prošle godine, upravo na Đurđevdan, devojčica je oduvala prvu svećicu, a fotografiju s rođendana podelila je njena majka Ivana uz opis:
- Rođendanko moj.
Kako se vidi na fotografiji, devojčici su za prvi rođendan pripremili prelepu tortu Mini Maus, kao i roze svećicu, koja je trebalo da bude samo jedna u nizu koju će oduvati. Nažalost, nesrećno dete, a ni njeni roditelji, nisu dočekali da slave njen život.
ŠPANSKA POLICIJA POTVRDILA PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA: SNAJPER DRONOM LOVIO ŽRTVE

Španska policija potvrdila je da je uhapsila srpsku bandu i njenog vođu, kog su nazvali jednim od najtraženijih mafijaških bosova u Srbiji. Reč je o Slobodanu Milutinoviću Snajperu (39), kao što je Srpski telegraf prvi objavio. S njim je palo još 10 njegovih saradnika. Ova grupa pohapšena je u Malagi, Madridu i Barseloni, a većina su državljani naše zemlje. Osim Snajpera uhapšeni su, kako saznaje Srpski telegraf, Aleksandar Milojević, Dobrosav Dedić, Bojan Radulović, Dušan Kovač, Nenad Delić, Dalibor Gajić, Miroljub Kocić, Miodrag Dedić, Eldin Čolaković i Ronn Daniel CALANCHE SALAS.

Foto: republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 7. maj 2024.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading