KRAJ DRAME U OVČARSKO-KABLARSKOJ KLISURI: Rusi uspešno spušteni na sigurno!

Autor:

Vesti

04.05.2024

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve žene i jedan muškarac skrenuli su sa pešačke staze broj 2, zbog čega su se našli u nepristupačnom terenu.

KRAJ DRAME U OVČARSKO-KABLARSKOJ KLISURI: Rusi uspešno spušteni na sigurno!

Foto: RINA

Tri hrabra vatrogasca spasioca su angažovana na terenu kako bi izveli akciju spasavanja troje ruskih državljana koji su se danas izgubili na Kablaru.

Dve žene i jedan muškarac skrenuli su sa pešačke staze broj 2, zbog čega su se našli u nepristupačnom terenu i uspešno su spašeni.


Teren na kome su se ruski državljani nalazili je prilično nepristupačan, što dodatno otežava situaciju. Vatrogasci su locirali izgubljene osobe i upustili se u akciju evakuacije kako bi ih bezbedno vratili.

Tri vatrogasca spasioca su na terenu i intenzivno su radili na sprovođenju akcije spasavanja. Njihova hrabrost i spremnost da reaguju u ovakvim situacijama su od presudnog značaja za brzu i efikasnu evakuaciju izgubljenih planinara.

Svo troje izgubljenih ruskih državljana su uspešno spuštena u blizini Doma u Ovčar Banji, gde im je pružena neophodna medicinska pomoć i podrška.

Spasavanje izgubljenih planinara na Kablaru zahteva veliku predanost i hrabrost vatrogasaca spasilaca. Njihova posvećenost i stručnost su ključni faktori u efikasnom rešavanju ovakvih vanrednih situacija. Akcija se završila uspešno.

Da podsetimo, tokom popodnevnih časova u Ovčarsko-kablarskoj klisuri kod Čačka, izgubila se grupa gostiju iz Rusije. Na teren su odmah upućene spasilačke ekipe, koje pokušavaju da lociraju i spasu izgubljene turiste. 

Potraga traje od 18 časova, oni su locirani u delu Savinih isposnica i ekipe vatrogasaca spasilaca pokušavaju da ih spasu i izvuku sa nepristupačnog terena. Otežavajuća je okolost što pada mrak i trenutno vatrogasci- spasioci pokušavaju da ih što pre nađu - potvrdjeno je za agecniju RINA sa lica mesta. 

U samu akciju uključeni su i pripadnici Interventne jedinice kao i saobraćajna policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading