VUČIĆ SA STEFANIJOM KRAKSI: "Italija pruža podršku Srbiji na evropskom putu!" (FOTO)

Autor:

Vesti

21.10.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Razmenili smo mišljenja o novim projektima i inicijativama koji bi doprineli daljem razvoju partnerskih odnosa, s posebnim fokusom na investiranje i trgovinsku razmenu."

VUČIĆ SA STEFANIJOM KRAKSI: "Italija pruža podršku Srbiji na evropskom putu!" (FOTO)

Foto: printskrin/budućnostsrbijeAV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predsednicom odbora za spoljnu politiku i odbranu Senata Republike Italije Stefanijom Kraksi.

Sa predsednicom Odbora za spoljne poslove i odbranu @senatoitaliano Stefanijom Kraksi o najvažnijim pitanjima bilateralne saradnje, kao i o regionalnim i evropskim izazovima sa kojima se susrećemo.


Naglasio sam značaj jačanja odnosa između Srbije i Italije, posebno u oblastima kao što su ekonomija, infrastruktura, nauka, kultura. Razmenili smo mišljenja o novim projektima i inicijativama koji bi doprineli daljem razvoju partnerskih odnosa, sa posebnim fokusom na investiranje i trgovinsku razmenu.

Istakao sam posvećenost naše zemlje evropskim integracijama i postizanju statusa punopravnog člana EU i dodao da je Srbija na tom putu sprovela mnoge reforme. Predsednica Kraksi je navela da Italija pruža podršku Srbiji na tom putu, kao i da je za tu zemlju značajna regionalna saradnja i stabilnost -
napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Republici Slovačkoj u utorak, 22. oktobra 2024. godine.

Tom prilikom, predsednik Vučić će sa premijerima Robertom Ficom i Viktorom Orbanom učestvovati na trilateralnom samitu lidera Srbije, Slovačke i Mađarske koji se održava u Komarnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (36)

Loading
Maja

21.10.2024 13:53

Odlični odnosi između Italije i Srbije i u budućnosti!

Sara

21.10.2024 13:53

Srbija je ključni partner u svetu.

Miki

21.10.2024 13:53

Ponosni smo sto Srbija ide putem napretka!

Tanja

21.10.2024 13:53

Italija podržava Srbiju u njenom razvoju.