VUČIĆ SUTRA SA PODSEKRETAROM SAD ZA EKONOMSKI RAST, ENERGETIKU I ŽIVOTNU SREDINU! Sastanak u 11 sati!

Autor:

Vesti

09.10.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

VUČIĆ SUTRA SA PODSEKRETAROM SAD ZA EKONOMSKI RAST, ENERGETIKU I ŽIVOTNU SREDINU! Sastanak u 11 sati!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa podsekretarom SAD za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu Hozeom Fernandezom, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sastanak će biti održan 10. oktobra u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, navedeno je u saopštenju.

Podsećanja radi, na samitu u Dubrovniku danas će učestvovati i predsednik Aleksandar Vučić. Inače, to je treći po redu samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa.

Prvobitno je bilo najavljeno da će umesto Vučića prisustvovati ministar spoljnih poslova Marko Đurić, ali je potvrđeno da će se na skupu ipak pojaviti predsednik Srbije.

Ipak, nakon velike diplomatkse pobede našeg predsednika, koji je uspeo da izdejstvuje da se iz Deklaracije izbaci da svi moraju da uvedu sankcije Rusiji.

Vučić je uspeo da izdejstvuje i da u tekstu Samita ne piše da je „mirovni plan Zelenskog jedini za rešavanje ukrajinske krize“, već samo „jedan od predloženih planova“.

Uz to, Srbija svakako neće staviti potpis na ovaj dokument u Dubrovniku ukoliko se ispod njega potpiše i Vjosa Osmani, takozvana predsednica lažne države Kosovo.

Nakon toga, Vučić je prelomio i doneo odluku da uzme učešće na samitu u Dubrovniku.

Hrvatski mediji prenose da su na ulicama Dubrovnika neviđene mere obezbeđenja, da čak ni škole danas ne rade.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading