KFOR RASPOREDIO TRUPE PO ADMINISTRATIVNOJ LINIJI! Kurti ZBOG OVOGA dobio najnovije šizofreno cepanje, morali su nekako da ga smire

Autor:

Vesti

16.10.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema kraja cirkusu lažnog premijera

KFOR RASPOREDIO TRUPE PO ADMINISTRATIVNOJ LINIJI! Kurti ZBOG OVOGA dobio najnovije šizofreno cepanje, morali su nekako da ga smire

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, Shutterstock

Nakon nedavnog ispada premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, tokom kojeg je dao sve od sebe da podigne tenzije na relaciji Beograd-Priština i povodom čega se oglasio i premijer Miloš Vučević, koji je i sam rekao da Kurti pokušava da zamagli i stavi sa strane ono što on radi, a što vodi ka eskalaciji na terenu, vojnici KFOR-a ipak su ipak odlučili da reaguju.

Naime, Kurti je na Fejsbuku podelio objavu sa nekoliko fotografija na kojima su prikazani pripadnici Vojske Srbije, za koje on neosnovano tvrdi da su raspoređeni u blizini administrativne linije između Srbije i AP Kosova i Metohije. KFOR je zbog ovih očiglednih laži Aljbina Kurtija ipak pojačao prisustvo svojih trupa u blizini administrativne linije, nakon čega su izdali i zvanično saopštenje.

- Pažljivo pratimo situaciju duž administrativne granične linije, kroz naše pojačano prisustvo, patrole i aktivnosti osmatranja. U redovnom smo kontaktu sa predstavnicima kosovskih bezbednosnih organizacija i Vojske Srbije - odgovor je KFOR-a na upit novinara Kosseva o poslednjim tvrdnjama Prištine – o navodnoj Žandarmeriji na Merdaru i kretanju srpske vojske blizu admnistrativne linije kod Kamenice.

Kurtijeva sramotna objava

 

 

U subotu je potonje tvrdnje izneo kosovski premijer, Aljbin Kurti.

- Srbija je danas ponovo provocirala premeštanjem svojih trupa na oko 50 metara blizu granične linije sa Kosovom, kod teritorije opštine Kamenica - naveo je objavivši fotografije sa uniformisanim licima i vojnim vozilom na njima, ali i koordinatama na kojima su navodno viđena.

Inače, tvrdnje Prištine o srpskoj vojsci i Žandarmeriji usledile su, kako piše Kossev, nakon nedavnog obraćanja lažnog premijera na glavnom odboru Samoopredeljenja, u kojem je pozvao NATO da proširi Kopnenu zonu bezbednosti na 5 kilometara.

- Pošto je Srbija nekoliko puta približavala vojsku granici, mora da se obnovi kopnena zona bezbednosti u perimetru od 5 kilometara oko granice Srbije. To zloupotrebljava režim Aleksandra Vučića, koji u ovaj pojas od 5 kilometara unosi artiljeriju - kazao je nedavno Kurti, nakon čega je usledio brz i konkretan odgovor srpskoj premijera Vučevića.

Republika

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODNA MILJEVIĆ

Premijer Miloš Vučević

- Vojska Srbije je u dnevnoj komunikaciji sa komandom Kfora, i imamo sve organizovane komunikacione linije i zajedničke patrole, a Aljbinu Kurtiju se privđaju stalno aktivnosti Vojske Srbije, naravno pokušavajući da podigne tenziju, i pre svega zamagli i stavi sa strane ono što on radi, a što dovodi ili vodi ka eskalaciji na terenu, ugrožavajući ljudska prava i slobode Srba na AP KiM, posebno na severu. - rekao je premijer novinarima.

Ceo ovaj Kurtijev cirkus dolazi kao reakcija na sve lošiji položaj lažne države u međunaronoj zajednici, kao i to što je Kurti pod pretnjama Zapada morao da dozvoli ponovni ulazak srpske robe na teritoriju Kosova i Metohije preko Merdara. To, u kombinaciji sa činjenicom da je lažna država pod kaznenim merama Evropske unije i da je Peter Stano lično rekao da tzv. Kosovo i njegov lažni premijer neće odlučivati o tome kad će tim sankcijama doći kraj, rezultiralo je najnovijim šizofrenim tvrdnjama Aljbina Kurtija. Nije da nismo navikli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading