KURTIJEVO MALTRETIRANJE NE JENJAVA: Kamioni pet dana na graničnom prelazu Merdare!

Autor:

Vesti

15.10.2024

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roba se detaljno proverava na terminalu od strane tzv. kosovske carine

KURTIJEVO MALTRETIRANJE NE JENJAVA: Kamioni pet dana na graničnom prelazu Merdare!

Foto: Tanjug/ TANJUG/ ANDjELKO UTJESANOVIC

Peti dan za redom, na administrativnom prelazu Merdare, formirana je kilometarska kolona kamiona sa robom iz centralne Srbije i inostranstva. Kamioni sa srpskim i inostranim tablicama su u tranzitu, ali zbog dugotrajne i detaljne kontrole robe na terminalu sa kosovske strane administrativne linije, čekaju da pređu prelaz.

Zvonko Ilić iz Kuršumlije, koji vozi robu iz Italije, ističe da je već pet dana na prelazu i da mu nije dozvoljeno da pređe, već mora da čeka da prođe stotinak kamiona koji su ispred njega. Ostali vozači takođe izražavaju nezadovoljstvo situacijom, ističući da je sramota što kosovske vlasti dozvoljavaju uvoz robe iz centralne Srbije, a istovremeno zadržavaju ulaz.

- Od subote ujutru sam ovde a vozim robu iz Italije koja se proveravala ranije na terminalu u Prišptini a ne na Merdaru, ali ni meni ne dozvoljavaju da pređem već moram da čekam da prođe stotinak kamiona koji su ispred mene - kaže Zvonko Ilić iz Kuršumlije.

Ostali vozači kamiona koji su u koloni dugoj oko tri kilometra koji takođe čekaju danima i koji ističu da je velika sramota kosovsih vlasti koje su dozvolile uvoz robe iz centralne Srbije a pri tom zadržavaju ulaz, jer dnevno amdinistrativni prelaz pređe svega dvadesetak kamiona koji se detaljno proveravaju na terminalu od strane tzv kosovske carine.

Roba se detaljno proverava na terminalu od strane tzv. kosovske carine, zbog čega dnevno prelaz pređe svega dvadesetak kamiona. Vozači ističu da je ovo izuzetno frustrirajuće iskustvo i da takva situacija značajno utiče na njihov posao i planirane isporuke.

Iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije stiglo je saopštenje u kojem se ističe da su kontaktirane nadležne kosovske institucije kako bi se rešio problem zastoja na administrativnom prelazu Merdare. Takođe, izražena je nadanja da će se situacija uskoro normalizovati i da će trgovina između Srbije i Kosova biti neometana.

Dugotrajna čekanja i detaljne kontrole robe na administrativnom prelazu Merdare stvaraju značajne probleme za vozače kamiona i trgovce. 

(Novosti)

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading