KFOR OKUPIRAO ZUBIN POTOK! Letonski pripadnici misije izdali saopštenje, EVO ŠTA SU RADILI

Autor:

Vesti

11.10.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već danima traju intenzivne aktivnosti KFOR-a na severu Kosmeta

KFOR OKUPIRAO ZUBIN POTOK! Letonski pripadnici misije izdali saopštenje, EVO ŠTA SU RADILI

Foto: Kosovo Online

Letonski pripadnici KFOR-a vršili su rutinsku patrolu u opštini Zubin Potok, saopštili su iz ove misije.

U pitanju su vojnici misije NATO-a na tzv. Kosovu, koji su raspoređeni u okviru Regionalne komande Istok.

Cilj vežbe je, navode, deo svakodnevnih napora misije u garanciji bezbednog i sigurnog okruženja za sve zajednice na Kosovu i Metohiji.

Već standardno, kao i u svakom prethodnom obaveštenju KFOR-a o akcijama njihovih trupa, iz ove misije još jednom su citirali Rezoluciju 1244.

- KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat – zasnovan na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN-a iz 1999. godine – kako bi doprineo bezbednom i sigurnom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, uvek i nepristrasno - navodi se u saopštenju KFOR-a.

Podsećamo da su juče italijanski pripadnici KFOR-a sproveli obuku za kontrolu nereda u kampu "Villaggio Italia", potvrđeno je iz ove misije NATO.

U kratkom saopštenju, navode da su u pitanju pripadnici operativnih rezervnih snaga i multinacionalne specijalizovane jedinice.

Ipak, pored silnog paradiranja NATO vojnika, situacija za Srbe na Kosmetu je najgora od 2004. i martovskih pogroma. Umesto da obavljaju zadatke koje im nalaže Rezolucija 1244, koju tako često citiraju, vojnici KFOR-a se hvale "uskom saradnjom" sa Kurtijevim specijalcima, koji odmah nakon te "tesne saradnje" odu da pohapse svež kontigent Srba, čisto da ne ispadnu iz forme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading