"SRBIJA JE UVEK BILA POUZDAN PARTNER!" Vučić u Hamburgu: "Ovo je odlična prilika za sve nas koji smo se pridružili ovoj globalnoj alijansi" (FOTO)

Autor:

Vesti

08.10.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svi ćemo se suočiti sa nedostatkom leektrične energije", naveo je Vučić.

"SRBIJA JE UVEK BILA POUZDAN PARTNER!" Vučić u Hamburgu: "Ovo je odlična prilika za sve nas koji smo se pridružili ovoj globalnoj alijansi" (FOTO)

Foto: Tanjug/Instagram Buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na panelu „New Alliance Talks – Responsible and Circular Battery Supply Chain“.

Ovo je odlična prilika za sve nas koji smo se pridružili ovoj globalnoj alijansi, a kada govorimo o velikim prilikama, uvek je dobro razgovarati i o velikim izazovima koji predstoje.


Kada je reč o rudarenju, sirovinama, mineralima i retkim metalima, moramo sa našim narodom da razgovaramo i o socijalnoj koheziji i o ukupnom lancu vrednosti. Ovde se ne radi samo o rudarstvu, nego i o našoj zajedničkoj budućnosti, jer moramo da proizvodimo sve što nam je za tu budućnost potrebno. To je važno za Nemačku, za svet, ali i za sve nas.

Moramo da imamo u vidu da ćemo se svi suočavati sa nedostatkom električne energije i to je nešto za šta moramo da se pripremimo.

U današnjem svetu, u kojem svi mogu da govore o različitim političkim presedanima, važno je da razgovaramo o ekonomskim pitanjima, koja će nam pomoći da definišemo našu budućnost, da stvorimo bolje ekonomsko okruženje, da se borimo protiv siromaštva, ali i da naši građani budu mnogo bogatiji nego pre.

To će napraviti i bolje okruženje za političke razgovore i najverovtnije će nam pomoći da izbegnemo buduće ratove.

Srbija je uvek bila i biće pouzdan partner, a to očekujemo i od drugih. Radujemo se saradnji sa našim prijateljima iz Zambije i Afrike, a nemačkim domaćinima poručujem da se nadam da ćemo moći da računamo na vašu podršku, ne samo ekonomsku, već i političku, u susret različitim vrstama izazova.

Moramo da gledamo u budućnost, a ne na dnevne probleme. Smatram da zajedno možemo da rešimo sva pitanja. Hvala vam što ste nas ugostili i možđete da računate na Srbiju, ako i mi budemo mogli da računamo na vas
- objavio je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Ana

08.10.2024 09:58

Srbija i nas Predsednik nece prokockati ni jednu sansu koja se bude ukazala nasoj zemlji.

Bojča

08.10.2024 09:59

Konačno smo na pravom mestu, ne na začelju svetski važnih događaja.

Ana

08.10.2024 09:59

Nakon ove posete Hamburgu Srbija ce biti jos jaca i uspesnija zemlja.

Mica

08.10.2024 10:00

Veoma lepe vesti za Srbiju