"ODRŽIVOST NIJE SAMO REČ, TO JE IZAZOV SA KOJIM SE SUOČAVAMO SVI ZAJEDNO!" Vučić se obratio iz Nemačke! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.10.2024

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dočekao ga Olaf Šolc!

"ODRŽIVOST NIJE SAMO REČ, TO JE IZAZOV SA KOJIM SE SUOČAVAMO SVI ZAJEDNO!" Vučić se obratio iz Nemačke! (FOTO)

Foto: Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se po dolasku na Hamburšku konferenciju o održivost.

Zahvalan ljubaznim domaćinima @bundeskanzler i @buergermeister.hamburg na toplom dočeku i srećan što danas predstavljam Srbiju na izuzetno važnom i prestižnom globalnom događaju @hamburgsustainabilityconf kao ključnoj platformi za razgovor o najozbiljnijim pitanjima o budućnosti našeg sveta.


Održivost nije samo reč – to je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno i verujem da je vreme da preuzmemo odgovornost i da ubrzano počnemo da radimo na rešenjima.

Ova konferencija okuplja uticajne globalne lidere, stručnjake i aktiviste iz različitih oblasti, kako bismo razmenili ideje i iskustva o održivom razvoju i istražili mogućnosti za unapređenje politika koje će zaštititi našu životnu sredinu, ali i obezbediti ekonomski rast i socijalnu pravdu 
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Konferenciju, koja se održava prvi put, otvoriće Šolc, a na prvom panelu će govoriti i predsednik Svetske banke Adžaj Banga, predsednik Namibije Nangolo Mbumba i premijerka Barbadosa Mia Motlej.

Na skupu učestvuju šefovi država, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodnih organizacija. Vučić će sutra govoriti na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama".

Hamburška konferencija o održivosti, u vreme rastućih geopolitičkih kriza, promoviše multilateralnu razmenu, podstiče otvoreni dijalog i ima za cilj jačanje uloge i poverenja u međunarodna partnerstva. Tokom dva dana konferencije planirane su brojne diskusije koje su fokusirane na dizajn političkih okvira za zajedničko delovanje i stvaranje iskoraka za postizanje Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

Hamburška konferencija o održivosti posebno ima za cilj jačanje uloge i odgovornosti privatnog sektora u novim savezima za održivost. Inače, Ciljeve održivog razvoja, usvojile su Ujedinjene nacije 2015. godine kao univerzalni poziv na akciju za okončanje siromaštva, zaštitu planete i obezbeđivanje da do 2030. godine svi ljudi uživaju u miru i prosperitetu. Hamburška konferencija o održivosti je nastala kao inicijativa nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Fondacije Mikel Oto i grada Hamburga.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ana

07.10.2024 10:50

Mnogi izazovi su pred Srbijom ali mi to sve uspešno savladamo zahvaljujući predsedniku Vučiću.

Stefan

07.10.2024 10:57

Bicemo svi uz naseg Predsednika kada se bude obracao javnosti