"ONI KOJI MISLE DA MOGU DA SE IŽIVLJAVAJU, DOBIĆE ODGOVOR NA LICU MESTA!" Vučić se oglasio pred put u Tivat!

Autor:

Vesti

08.10.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Hamburga direktno ide u Tivat!

"ONI KOJI MISLE DA MOGU DA SE IŽIVLJAVAJU, DOBIĆE ODGOVOR NA LICU MESTA!" Vučić se oglasio pred put u Tivat!

Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon panela "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama".

On je istakao da nakon Hamburga putuje u Tivat.

Predsednik Vučić izjavio je pred polazak u Tivat, gde će učestvovati na samitu Brdo-Brioni, da je  uobičajena stvar da se u Crnoj Gori Srbija i on vide kao krivci za probleme sa koalicijama u toj zemlji, kao i da će akterima sa tamošnje medijske i političke scene reći u lice sve što ima.

Vučić je, posle učešća na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama", naveo da uskoro ima let za Tivat, gde će učestvovati na samitu Brdo-Brioni sa liderima iz regiona i gde će, kako je rekao, političari iz Crne Gore dobiti adekvatnu reakciju.

-Dobiće odgovor kakav zaslužuju na licu mesta, da ne bih to činio iz Hamburga. To ćemo raditi tamo gde to najmanje očekuju - rekao je Vučić.

On je dodao da ga u Titvu očekuju na ručku, kao i da će posle ručka "biti zanimljivo" jer je, kako je rekao, Srbija glavna tema svih napada u Crnoj Gori, i kad ne znaju kako će rešavati pitanje koalicija, to da je Srbija za sve kriva.

- Neki misle da mogu da se iživljavaju. Evo me, dolazim i u lice ću im saopštiti sve što mislim o mnogima sa njihove političke i medijske scene - rekao je Vučić.

Predsednika Vučića juče je u Hamburgu dočekao nemački kancelar Olaf Šolc.

Konferenciju, koja se održava prvi put, otvorio je Šolc, a na prvom panelu će govoriti i predsednik Svetske banke Adžaj Banga, predsednik Namibije Nangolo Mbumba i premijerka Barbadosa Mia Motlej.

Na skupu učestvuju šefovi država, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Hamburška konferencija o održivosti, u vreme rastućih geopolitičkih kriza, promoviše multilateralnu razmenu, podstiče otvoreni dijalog i ima za cilj jačanje uloge i poverenja u međunarodna partnerstva. 

Tokom dva dana konferencije planirane su brojne diskusije koje su fokusirane na dizajn političkih okvira za zajedničko delovanje i stvaranje iskoraka za postizanje Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

Hamburška konferencija o održivosti posebno ima za cilj jačanje uloge i odgovornosti privatnog sektora u novim savezima za održivost. 

Inače, Ciljeve održivog razvoja, usvojile su Ujedinjene nacije 2015. godine kao univerzalni poziv na akciju za okončanje siromaštva, zaštitu planete i obezbeđivanje da do 2030. godine svi ljudi uživaju u miru i prosperitetu.

Hamburška konferencija o održivosti je nastala kao inicijativa nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Fondacije Mikel Oto i grada Hamburga.
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Tanja

08.10.2024 09:52

Hvala Bogu pa Srbiju niko više ne može da gazi i da ponižava! Jer imamo Vučića koji to ne dozvoljava.

Nina

08.10.2024 09:53

Vučić će im sve otvoreno sasuti u lice ,bez dileme!!!

Milica

08.10.2024 09:55

Nikad se nije ustručavao da kaže istinu i da pokaže koliko je hrabar i koliko voli svoju Srbiju. Bravo!!

Stefan

08.10.2024 09:55

Srbija je dobar partner najaci smo na Balkanu