"MORAMO DA RADIMO JOŠ VIŠE, BRŽE i SNAŽNIJE, NEMA SPAVANJA NA LOVORIKAMA"! Vučić poslao snažnu poruku iz Nemačke! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.10.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećan sam što smo u Hamburgu i za nas je dobro da budemo na ovakvom događaju, istakao je Vučić.

"MORAMO DA RADIMO JOŠ VIŠE, BRŽE i SNAŽNIJE, NEMA SPAVANJA NA LOVORIKAMA"! Vučić poslao snažnu poruku iz Nemačke! (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Hamburgu gde se održava Konferencija o održivosti, a on se malopre još jednom iz Nemačke oglasio preko svog Instagram naloga.

 

 

- Srećan sam što smo u Hamburgu i za nas je dobro da budemo na ovakvom događaju. Razgovarao sam sa dvanaest svetskih lidera, a sa @bundeskanzler Šolcom sam imao odličan razgovor. Moramo da radimo još više, brže i snažnije i da ne spavamo na lovorikama. Nemačka je za nas pouzdan i veoma važan saveznik. Ovde sam video jedno strateško opredeljenje Nemačke i verujem da ćemo nastaviti odličnu saradnju sa SR Nemačkom - istakao je Vučić.

Podsećamo, predsednik se danas obratio preko Instagrama posle razgovora sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem.

- Imali smo dug, otvoren i sadržajan razgovor. Razgovarali smo o brojnim temama, o EU putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji, a postigli smo veliku saglasnost po pitanju brojnih svetskih tema.

- Istakli smo važnost naše saradnje, a bez njihovih kompanija teško da bismo stigli do ovakvog investicionog rejtinga, na kojem su nam nemački domaćini i @bundeskanzler čestitali.

-Tema je bila i ono u čemu smo postali deo globalne inicijative, odnosno globalne alijanse za mineralne sirovine, koja uključuje sve veći broj zemalja. Danas sam prisustvovao i radnom ručkom sa deset lidera iz raznih zemalja, sa kojima sam razgovarao tome kako da izmenimo našu ekonomsku budućnost i postižemo sve bolje rezultate.

- Nemačka je ekonomski dominantna sila EU i motor njenog razvoja, a za Srbiju je ekonomski, trgovinski i svaki drugi partner broj jedan. Nemačka razmišlja više godina unapred, a na nama je da ne kasnimo.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Matija

07.10.2024 18:54

Државник!

Mirka

07.10.2024 18:56

Status Srbije u svetu svakog dana raste ali, vizija, rad, ulaganjem u obrazovanje, rad na sebi permanetnim usavrsavanjem, su jedini put za jos veci uspeh zemlje, jacanje privrede, ekonomije i drustvenog polozaja stanovnistva. To je pravo odrednica za izvesniju buducnost!

Ivan

07.10.2024 18:56

Jako je bitno prisustvo Srbije i predsednika Vučića na današnjem skupu. Nemačka je naš partner ali i uzor po pitanju napretka i razvoja

Dara

07.10.2024 18:57

Predsednik Vučić se bori i radi maskimalno za svoju drzavu i svoj narod