POLITIČKI DEBAKL PRIŠTINSKOG PRODAVCA MAGLE! Kurti persona non grata u Njujorku, neće ga niko kao SMRDLJIV SIR

Autor:

Vesti

03.10.2024

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je reći da se Aljbin Kurti na marginama Generalne skupštine UN proveo kao bos po trnju

POLITIČKI DEBAKL PRIŠTINSKOG PRODAVCA MAGLE! Kurti persona non grata u Njujorku, neće ga niko kao SMRDLJIV SIR

Foto: Tanjug/AP

Poslanici DSK i DPK Ljutfi Haziri i Ardian Kastrati saglasni su da je lažni premijer Aljbin Kurti doživeo "diplomatski debakl" tokom boravka u Njujorku, u vreme Generalne skupštine UN, kao i da će ostati upamćen kao jedini premijer koji je van zemlje proveo 19 dana, a da za to vreme nije imao važnijih bilateralnih susreta, prenosi Gazeta Blic.

Potpredsednik DSK Haziri zamera Kurtiju zbog, kako kaže, očiglednog nedostatka agende tokom poseta inostranstvu.

- Njegov drugi razlog je da narodu prodaje maglu da su njegovi poslovi u skladu sa politikom američke administracije u vreme kada Amerikanci izjavljuju da imaju dobre odnose sa narodom Kosova, ali ne i sa Vladom Kosova, a posebno sa njenim rukovodstvom - rekao je Haziri.

Poslanik DPK Kastrati kaže da Kurti tokom posete SAD nije imao ni jedan sastanak sa visokim američkim zvaničnikom, niti je posetio Belu kuću.

- Kurti nije kročio u Belu kuću četiri godine mandata. Odlazak na sednice UN-a i izostanak sastanka ni sa jednim visokim američkim zvaničnikom može da se dogodi samo Kurtiju. Svaki premijer i ministar spoljnih poslova Kosova u prošlosti, tokom sednica UN imao je i sastanke sa visokim američkim zvaničnicima. Ulazak u UN na sastanak sa premijerom Lihtenštajna je spoljnopolitički debakl. To pokazuje da je Kurti nepoželjan od strane jakih saveznika Kosova. Nažalost, posledice ove međunarodne izolacije trpi Kosovo, a ne Kurti - rekao je Kastrati.

I poslanik DPK Džavit Haljiti izjavio je za Gazetu Blic da su putovanja lažnog premijera Aljbina Kurtija "besmislena i beskorisna" i u tom smislu ukazao na neuspele sastanke u Americi i, uveren je, osećanja frustracije koje su oni proizveli, prenosi Kosovo online.

- Premijer je umoran od beskorisnih putovanja. Frustriran je posetom Americi bez uspeha, ali umesto da sačeka bar u američkom Stejt departmentu, održao je nekoliko sastanaka u hodnicima zgrade UN. Požalio se da mu nisu dali reč, jer je pripremio govor, ali još gore, nije dobio ni počasnu fotelju u sali u kojoj se održavaju sednice Generalne skupštine UN - kazao je Haljiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading