VAŽNO JE DA GOVORIMO O NEČEM LEPOM, A TO JE RAZVOJ SRBIJE: Vučić u Njujorku na prijemu "Serbia Beyond Future"

Autor:

Vesti

27.09.2024

00:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored njega, na ovom prijemu govoriće i Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

VAŽNO JE DA GOVORIMO O NEČEM LEPOM, A TO JE RAZVOJ SRBIJE: Vučić u Njujorku na prijemu "Serbia Beyond Future"

Foto: printscreen/youtube.com

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka gde prisustvuje prijemu "Serbia Beyond Future" u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri UN.

Pored njega, na ovom prijemu govorila je i Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

- Dozvolite mi da vam poželim srdačnu dobrodošlicu na ovaj događaj. Želeo sam da vam se zahvalim na tome što ste došli ovde, znam da ste svi iscrpljeni od raznih tema. Verujem da je večeras važno da govorimo o nečemu dobrom i lepom, a to je razvoj jedne zemlje sa Zapadnog Balkana, a to je Srbija. Osim ovih ratova, sve više i više su sve oči uprte na tehnološki razvoj. Kao zemlja sa ekonomijom koja najbrže raste, Srbija želi da prednjači u biotehnologiji i veštačkoj inteligenciji. Mi smo mala zemlja koja pokušava da uskoči u taj voz, pravi voz, koji je na pravoj pruzi. Ponosni smo na naša dostignuća i oblasti biotehnologije i da BIO4 kampus bude jedinstven u svetu - rekao je Vučić. 

On je dodao da će Srbija stremiti da okupi sve donosioce odluka u oblasti veštačke inteligencije.

Prethodno, predsednik se sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom s kojim je razgovarao o situaciji u AP Kosovu i Metohiji i u Izraelu, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.

- Dobar razgovor sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima, situaciji na Kosovu i Metohiji i u Izraelu, kao i o daljem razvoju naših bilateralnih odnosa - stoji u objavi na Instagram nalogu predsednika Srbije.

Takođe, Vučić se susreo sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

- Srdačan susret u Njujorku sa Kirjakosom Micotakisom i razmena mišljenja o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima i evropskom putu Srbije.

Preneo sam premijeru Micotakisu zabrinutost zbog svakodnevnog terora sa kojim se sučavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, zahvalio na dosadašnjoj principijelnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i zatražio dodatnu potporu našim naporima u cilju zaštite srpskog stanovništva.

Bilateralna saradnja Srbije i Grčke je na zavidnom nivou, baš kao i bratski odnosi naša dva naroda. Nastavljamo zajednički rad na jačanju i širenju ekonomskih veza, kao i na energetskom i infrastrukturnom povezivanju - napisao je Vučić na Instagramu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Saška

27.09.2024 00:44

Vučić pokazuje da Srbija može biti važan igrač na međunarodnoj sceni.

Ena

27.09.2024 00:46

Ovo je jedan od mnogobrojnih načina na koji se Vučić bori za interese Srbije.