"DOBAR RAZGOVOR SA PREMIJEROM IZRAELA O AKTUELNIM GEOPOLITIČKIM DEŠAVANJIMA'': Vučić se sastao sa Netanjahuom (FOTO)

Autor:

Vesti

26.09.2024

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se oglasio na svom Instagram nalogu.

"DOBAR RAZGOVOR SA PREMIJEROM IZRAELA O AKTUELNIM GEOPOLITIČKIM DEŠAVANJIMA'': Vučić se sastao sa Netanjahuom (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Države Izrael Benjaminom Netanjahuom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN, o čemu je obavestio građane na zvaničnom Instagram nalogu.

- Dobar razgovor sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima, situaciji na Kosovu i Metohiji i u Izraelu, kao i o daljem razvoju naših bilateralnih odnosa - stoji u objavi na Instagram nalogu predsednika Srbije.

 

 

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

- Srdačan susret u Njujorku sa Kirjakosom Micotakisom i razmena mišljenja o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima i evropskom putu Srbije.

Preneo sam premijeru Micotakisu zabrinutost zbog svakodnevnog terora sa kojim se sučavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, zahvalio na dosadašnjoj principijelnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i zatražio dodatnu potporu našim naporima u cilju zaštite srpskog stanovništva.

Bilateralna saradnja Srbije i Grčke je na zavidnom nivou, baš kao i bratski odnosi naša dva naroda. Nastavljamo zajednički rad na jačanju i širenju ekonomskih veza, kao i na energetskom i infrastrukturnom povezivanju - napisao je Vučić na Instagramu.

 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Мiraš

26.09.2024 23:44

Odličan sastanak! Nadam se da će doneti pozitivne promene u regionu.

Мiraš

26.09.2024 23:45

Važno je da lideri razgovaraju o aktuelnim pitanjima. Podrška za dijalog

Ena

26.09.2024 23:45

Važan sastanak Srbije i Izraela. Vučić nastavlja borbu za interese Srbije.

Mire

26.09.2024 23:45

Geopolitička situacija je složena, ali ovakvi sastanci mogu pomoći u rešavanju problema.