VUČIĆ UPUTIO HITAN ZAHTEV DRŽAVNIM ORGANIMA: Učinite sve da Sergej Trifunović bude pušten na slobodu (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.09.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trifunović je uhapšen prilikom ulaska na teritoriju Hrvatske, učinite sve da bude pušten na slobodu

VUČIĆ UPUTIO HITAN ZAHTEV DRŽAVNIM ORGANIMA: Učinite sve da Sergej Trifunović bude pušten na slobodu (VIDEO)

Foto: Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u video poruci objavljenoj na zvaničnom Instagram nalogu zatražio hitno angažovanje državnih organa Republike Srbije kako bi glumac Sergej Trifunović bio pušten na slobodu.

 

- Zahtevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva spoljnih poslova, da se maksimalno angažuju i učine sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju - rekao je Vučić.

 

 

Podsećamo, glumac Sergej Trifunović je juče uhapšen prilikom ulaska na teritoriju Hrvatske, a nakon nekoliko sati napustio je Prekršajni sud u Splitu. Tamo ga je usnimila ekipa "Dalmatinskog portala", a snimak možete videti u nastavku ovog teksta. Sergej je bio unezveren i besan i odmah je zapalio cigaretu.

Sergej je na sudu izjavio da se ne oseća krivim za sve što mu se stavlja na teret, a u optužnom policijskom predlogu mu se stavlja članak 5 i članak 17 zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je optužnicom tražila novčanu kaznu od 1.000 evra za prekršaj iz člana 5. i 30 dana zatvora za prekršaj iz člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prenose dalje hrvatski mediji.

U trenutku hapšenja uz Trifunovića je bila njegova supruga Isidora Mijanović.

Inače, kako se navodi u saopštenju hrvatske policije, Sergej je na društvenoj mreži Instagram, 10. septembra 2023. godine, objavio tekst neprimerenog sadržaja, a Isidora kaže da je glumac kaznu uredno platio.

- On je tada kažnjen novčanom kaznom od 1.700 evra koju je uredno platio - rekla je  Isidora za medije.

Iz PU splitsko-dalmatinske navode da su u saopštenju od 10. septembra 2023. godine obavestili javnost da će u vezi sa objavom na društvenoj mreži od tog dana u kojoj „muškarac omalovažava i vređa policijske službenike“ sprovesti istragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading