PREDSEDNIK DANAS SA DRŽAVNIM SEKRETAROM SVETE STOLICE! Sastanak Vučića i kardinala Parolina tačno u devet časova

Autor:

Vesti

18.09.2024

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovor povodom 100 godina od uspostavljanja Beogradske nadbiskupije

PREDSEDNIK DANAS SA DRŽAVNIM SEKRETAROM SVETE STOLICE! Sastanak Vučića i kardinala Parolina tačno u devet časova

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće danas državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina.

Sastanak će bit održan u 09.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Povod posete kardinala Parolina je obeležavanje 100 godina od uspostavljanja Beogradske nadbiskupije. Državni sekretar Svete stolice juče je predvodio centralnu svečanost u katedrali Uznesenja Blažene djevice Marije u Beogradu kojoj je prisustvovao i predsednik Vučić.

Na svečanosti, osim visokih zvaničnika predstavnika Katoličke crkve, bili su i visoki predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Evangeličke crkve, Islamske zajednice kao i vrh državne i gradske vlasti, diplomatski i vojno-diplomatski predstavnici.

Naslov

Centralna proslava 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije održana je sinoć u katedrali Uznesenja blažene device Marije, a misu su služili kardinal Pjetro Parolin, državni sekretar Svete Stolice, njen drugi čovek po uticaju.

 

 

Među prisutnima bili su patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Miloš Vučević, ministri Maja Popović i Nemanja Starović, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor i više ambasadora u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading