DAČIĆ OTPUTOVAO U NEMAČKU: Prisustvuje sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa

Autor:

Vesti

17.09.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačić će predstaviti ključne rezultate i buduće korake Ministarstva unutrašnjih poslova

DAČIĆ OTPUTOVAO U NEMAČKU: Prisustvuje sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa

Foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otputovao je danas u Berlin, gde će učestvovati na 10. jubilarnom sastanku ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa.

Dačić će predstaviti ključne rezultate i buduće korake Ministarstva unutrašnjih poslova u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja, kao i borbi protiv organizovanog kriminala, saopštio je MUP.

Na marginama Berlinskog procesa ministar Dačić imaće više bilateralnih sastanaka na temu unapređenja saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Da podsetimo, gost emisije "Intervju" na Jutjub kanalu sajta Republika bio je Ivica Dačić, aktuelni ministar unutrašnjih poslova i lider SPS. On je u razgovoru s autorom i voditeljem emisije Dejanom Katalinom otvoreno, bez dlake na jeziku, pričao o detinjstvu u Prizrenu, počecima u SPS, greškama Slobodana Miloševića, zdravstvenim problemima, tajni dugotrajnog opstanka na političkoj sceni i uzroku sukoba s Aleksandrom Vučićem.

- Vučića poznajem više od 30 godina. Najveći problem među nama je napravila Demokratska stranka kad nas je prisilila da izaberemo Đilasa za gradonačelnika, a ne Vučića. Iako su mi kasnije i Tadić i Miki Rakić rekli da su pogrešili. U redu, pogrešili su, ali zbog toga je Vučić tri godine bio ljut na mene, što je i normalno. Oni nisu dali da napravimo republičku vladu ako Đilas ne bude gradonačelnik. Dakle, doveli su nas u ucenjivačku poziciju. Zbog toga sam s Vučićem bio u sukobu. Nekoliko godina nismo razgovarali. Ali prevazišli smo to. Godine 2011. sagledali smo celu situaciju i od tada su naši odnosi vrlo korektni. Imamo zajedničke ciljeve za koje se borimo. Svako ima svoje stranke, ali mislim da smo prevazišli odnose između stranaka. A svi problemi koji postoje jesu zapravo problemi u odnosima između stranaka.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading