SUTRA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Ova tačka je ključna

Autor:

Vesti

15.09.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće reči i o "zelenim" projektima.

SUTRA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Ova tačka je ključna

Foto: ST/Nebojša Mandić

Rebalans gradskog budžeta: Fokus na javni prevoz i saobraćajne projekte

Odbornici Skupštine grada Beograda sutra započinju novu sednicu gradskog parlamenta, a jedna od ključnih tačaka dnevnog reda je rebalans gradskog budžeta, predložen u iznosu od 202,2 milijarde dinara. Predsednik Skupštine grada Beograda, Nikola Nikodijević, istakao je da je rebalans neophodan zbog povećanja prihoda u budžetu za 6,1 odsto, pri čemu će značajan deo sredstava biti usmeren ka unapređenju javnog prevoza. Takođe, planirano je ulaganje u revitalizaciju i izgradnju novih saobraćajnica i puteva, što će doprineti unapređenju infrastrukture grada.

Planovi za 2024. godinu

Osim rebalansa budžeta, na dnevnom redu sednice nalazi se nekoliko značajnih predloga odluka i programa za narednu godinu. Pred odbornicima će se naći Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština, kao i Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu. Takođe, planirano je razmatranje Predloga odluke o lokalnim administrativnim taksama i Predloga rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja pojedinih javnih preduzeća za 2024. godinu.

Unapređenje komunalne delatnosti i zaštita životne sredine

Pored navedenih tačaka dnevnog reda, odbornici će raspravljati o dopunama Odluke o komunalnom redu, Odluke o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji Beograda, kao i dopuni Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika Grada Beograda. Takođe, planirano je razmatranje Izveštaja o realizovanim aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha i stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Beograda za prethodnu godinu.

Zaštita životne sredine i zaštićena staništa

Jedna od značajnih tačaka dnevnog reda je i Predlog odluke o proglašenju zaštićenog staništa "Glinara", što ukazuje na važnost očuvanja prirodnih resursa i zaštite životne sredine na teritoriji grada Beograda. Ova inicijativa naglašava posvećenost lokalnih vlasti očuvanju biodiverziteta i prirodnih staništa unutar urbane sredine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading