ZAVRŠENA POSEBNA SEDNICA VLADE SRBIJE! Ministarstvo odbrane pokreće proceduru za VRAĆANJE OBAVEZNOG VOJNOG ROKA

Autor:

Vesti

14.09.2024

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Miloš Vučević sazvao je sednicu povodom mera koje je predsednik Vučić predložio.

ZAVRŠENA POSEBNA SEDNICA VLADE SRBIJE! Ministarstvo odbrane pokreće proceduru za VRAĆANJE OBAVEZNOG VOJNOG ROKA

Foto: Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas, posle posebne sednice Vlade Srbije, da je donet zaključak kojim se nalažu aktivnosti i mere koje moraju sva ministarstva da primene u smislu pravne i socijalno ekonomske zaštite i aktivnosti i zaštite Srba na KiM, kao i naših nacionalnih interesa.

Vlada je takođe usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, do kraja sledece nedelje treba da se usvoje izmene zakona, rekao je Vučević za Tanjug.

Predsednik Aleksandar Vučić je predstavio sinoć tokom obraćanja javnosti u Palati Srbija, zahteve i poteze Srbije u vezi sa situacijom na KiM, podeljene u pet oblasti i istakao da će u tom cilju biti pokrenuta globalna diplomatska kampanja i da će razgovarati do kraja novembra sa 60 svetskih lidera kojima će predstaviti sedam nužnih tačaka za napredak u dijalogu.

Na sednici su razmatrani potezi i zahtevi koje je predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

- Sva resorna ministarstva će dobiti zadatke iz svoje nadležnosti kako bi ove mere bile što efikasnije operacionalizovane, kako bi se brže i bolje osetile na terenu i kako bi podrška i pomoć što pre stigla u narod - rekao je Đurić za RTS pre održavanja posebne sednice

Predsednik Aleksandar Vučić je pozdravio mlade oficire danas na ceremoniji promocije, i zahvalio im se na izuzetnom danu.

- Danas ću govoriti kraće nego ikada, ne zbog kiše, već zato što mislim da ste mnogo toga videli i naučili, a i da nikada nije bilo manje potrebno da se govori dugo. Hvala vašim roditeljima i porodicama, što vas nisu sebično čuvali za sebe, već su vašu mladost i hrabrost ponudili Srbiji, jedinoj koju imamo. Vi danas postajete neko ko je uvek u prvim redovima odbrane otadžbine - kazao je predsednik.

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading