DANAS POSEBNA SEDNICA VLADE! Jedno pitanje - Kosovo i Metohija

Autor:

Vesti

14.09.2024

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Miloš Vučević hitno sazvao sednicu.

DANAS POSEBNA SEDNICA VLADE! Jedno pitanje - Kosovo i Metohija

Foto: ST/N. MANDIĆ

Vlada Srbije održaće danas posebnu sednicu o Kosovu, na poziv premijera Miloša Vučevića, saopštio je ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

Na sednici će se razmatrati potezi i zahtevi koje je predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

- Sva resorna ministarstva će dobiti zadatke iz svoje nadležnosti kako bi ove mere bile što efikasnije operacionalizovane, kako bi se brže i bolje osetile na terenu i kako bi podrška i pomoć što pre stigla u narod - rekao je Đurić za RTS.

Podsećamo, premijer Miloš Vučević izjavio je danas da je Srbija čvrsto opredeljena za mir i ekonomski napredak i pružio bezrezervnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za očuvanje nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

 - Naš predsednik, koji nikada nije izbegavao da narodu kaže istinu, čak ni onda kada je ta istina znala da zaboli, i sada je svom narodu iskreno rekao koji su potezi i mere povodom situacije na Kosovu i Metohiji, kako se dalje boriti za naše svetinje na Kosovu i Metohiji, naše ljude, našu zemlju, naše manastire - naveo je Vučević na instagramu.   

Dok je Srbija prethodnih 12 godina radila, jačala i napredovala, neko je sve to vreme pokušavao da otrgne našu teritoriju, našu prošlost i našu čast, naveo je i on i dodao da se znaju i imena tih besčasnika, i njihovih finansijera, i njihovih ovdašnjih slugu, ali da oni su manje bitni.     

 - Bitni su nam naši ljudi. Bitno nam je da im omogućimo da opstanu i ostanu na svome. I zato je predsednik Vučić najavio kojim putem idemo dalje do onoga za šta se sve vreme borimo, a to su istina, pravda i poštovanje međunarodnog prava - poručio je on.    

Srbija je, kako je dodao, čvrsto opredeljena za mir i ekonomski napredak, ali ne sme više da dozvoli da Srbi plaćaju cenu Kurtijevog terora, i to pred očima cele međunarodne zajednice. 

 -. Teror mora stati. Da se borimo za interese Srba, nikada nećemo prestati! Bezrezervna podrška našem predsedniku Aleksandru Vučiću, koji nas vodi u toj borbi za očuvanje naših nacionalnih interesa! - zaključio je Vučević.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading