NAJVAŽNIJE OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA SUTRA U 18 ČASOVA! Saopštiće bitne vesti - JEDNA OD OPCIJA I PROGLAŠENJE OKUPACIJE NA DELU TERITORIJE SRBIJE!

Autor:

Vesti

12.09.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O svim aktulenim temama i situaciji na Kosmetu!

NAJVAŽNIJE OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA SUTRA U 18 ČASOVA! Saopštiće bitne vesti - JEDNA OD OPCIJA I PROGLAŠENJE OKUPACIJE NA DELU TERITORIJE SRBIJE!

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Sutra u 18 časova obratiće se predsednik Srbije Aleksandar Vučić!

Na stolu je opcija proglašenja okupacije na delu teritorije Republike Srbije, što sobom povlači brojne posledice, uključujući i pripreme za povratak okupiranih područja, zbog terora koji naš narod na Kosovu i Metohiji već godinama a koji je eskalirao poslednjih nekoliko dana.

Poslednji u nizu nemilih događaja, a posle 14-dnevne blokade srpskih institucija, bilo je prebijanje, maltretiranje i hapšenje četvorice srpskih mladića koji su slavili rođendan.

Istovremeno, sve to nosi i značajne probleme, ne samo zbog potrebe razvoja i napretka Srbije, već i zbog činjenice da bi se time priznao legalitet i legitimitet tzv. vojske Kosova i njihovih organa kao legalno suprotstavljenje strane.

Šta će biti odlučeno saopštiće predsednik Srbije u petak u 18 časova.

Podsećamo, četvorica mladića srpske nacionalnosti uhapšeni su u noći između ponedeljka i utorka, zbog, prema navodima policije, vređanja i napada na jednog policajca, na mitrovačkom šetalištu.

Na mrežama su se pojavili snimci hapšenja koje se dogodilo više stotina metara dalje od šetališta na kome se vidi da su mladići pre i tokom hapšenja tučeni, kao i da je najmanje jedan od njih fizički zlostavljan od strane policije.

Iz tzv. Kosovske policije su, međutim, negirali ove optužbe, ali uz naglasak da oni imaju pravo da primene silu ukoliko se onaj ko je predmet hapšenja – tome opire.

Njima je određena mera kućnog pritvora u trajanju od mesec dana.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading