OPTUŽNICA PRIŠTINE PROTIV RADOIČIĆA NEMA NIKAKAV PRAVNI ZNAČAJ! Stefanović: Tzv. kosovske institucije nemaju nikakvu nadležnost za vođenje bilo kakvih postupaka"

Autor:

Vesti

11.09.2024

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezolucija 1244 to jasno potvrđuje

OPTUŽNICA PRIŠTINE PROTIV RADOIČIĆA NEMA NIKAKAV PRAVNI ZNAČAJ! Stefanović: Tzv. kosovske institucije nemaju nikakvu nadležnost za vođenje bilo kakvih postupaka"

Foto: Republika

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović smatra da sa stanovišta pravnog poretka Republike Srbije optužnica tzv. Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova protiv Milana Radoičića i drugih, nema nikakav značaj.

On podseća da je teritorijalni integritet Srbije u sastavu sa Kosovom i Metohijom garantovan Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ističe da takozvane kosovske institucije nemaju nikakvu nadležnost za vođenje bilo kakvih postupaka, pa ni krivičnih.

Stefanović je ukazao da se protiv Radojičića vodi istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da je zajedno sa više NN lica izvršio tri krivična dela: Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti.

U Prištini objavljena optužnica za Banjsku protiv 45 osoba

Republika

Foto: YouTube/Printscreen/Kosovo Online Live

Tzv. Kosovska policija blokirala prilaze Banjskoj


Specijalno tužilaštvo u Prištini  objavilo je danas optužnicu protiv 45 osoba za oružani sukob u Banjskoj kod Zvečana, koji se dogodio 24. septembra prošle godine, a u kojem su poginula trojica Srba i jedan pripadnik policije

Oni se prema optužnici terete u vezi sa navodnim terorizmom, odnosno za krivična dela "protiv ustavnog poretka i bezbednosti, finansiranje terorizma i pranje novca".

U okviru istrage Više javno tužilaštvo u Beogradu se preko Ministarstva pravde, obratilo EULEX-u i zatražilo da mu se dostavi kompletna dokumentacija koja se tiče kritičnog događaja od 24. septembra 2023. u mestu Banjska, napomenuo je glavni tužilac.

On je naglasio da dokumentacija do danas nije dostavljena tužilaštvu, niti je stigao bilo kakav odgovor od strane EULEX-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading