OVO JE IZGOVORIO ALBANAC PRE SRAMNOG NAPADA NA AMBASADORKU SRBIJE U MADRIDU: Zatražena hitna istraga!

Autor:

Vesti

08.09.2024

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah nakon napada oglasio se i ministar spoljnih poslova Marko Đurić koji je najoštrije osudio fizički napad na ambasadorku

OVO JE IZGOVORIO ALBANAC PRE SRAMNOG NAPADA NA AMBASADORKU SRBIJE U MADRIDU: Zatražena hitna istraga!

Foto: mfa.gov.rs

Nakon današnjeg napada u centru Madrida na ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, zatražena je hitna istraga i odgovornost za ovaj incident.

Kako Blic saznaje obavešteni su i tamošnji nadležni organi, a Republika Srbija će insistirati da se što pre reši ovaj dramatični napad.

Ambasadorka je napadnuta ovog popodneva u ulici u kojoj stanuje, a napadač joj je naneo povrede u predelu leđa. Iz izjava prisutnih svedoka, sumnja se da je, po govoru, osoba albanskog porekla, te da je pre napada izgovorio: "Jesi li ti iz Srbije?".

Ko je Irena Šarac?

Irena Šarac rođena je 9. april 1980. u Beogradu. Završila je Specijalističke akademske studije – smer: Međunarodni odnosi (FPN). Diplomatska akademija Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, odeljenje za kineski jezik.

Ima bogato radno iskustvo u diplomatiji i to kao v.d. pomoćnik ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju u zvanju ambasador, u Ministarstvu spoljnih poslova radila je i kao načelnik Odeljenja za Aziju, Australiju i Pacifik, kao i u sektoru za bilateralnu saradnju. Bila je i savetnik zadužena za NR Kinu, R. Koreju i Mongoliju. Radila je i pri Ambasadi Republike Srbije u NR Kini i Grčkoj.

Govori engleski i kineski, kao i španski i francuski jezik.

Podsetimo, odmah nakon napada oglasio se i ministar spoljnih poslova Marko Đurić koji je najoštrije osudio fizički napad na ambasadorku.

- Najoštrije osuđem fizički napad na ambasadorku Šarac u centru Madrida. Zahtevamo od svih nadležnih punu istragu i odgovornost za ovaj nečuveni incident i akt nasilja prema najvišem diplomatskom predstavniku naše zemlje - izjavio je šef srpske diplomatije.

Prema nezvaničnim saznanjima, ambasadorka Šarac je dobro.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading