NASTAVLJA SE OKUPACIJA SRPSKIH INSTITUCIJA NA SEVERU KOSMETA: Stotine Srba bez dinara čeka svoja prava! Ne posustaju

Autor:

Vesti

08.09.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deseti dan!

NASTAVLJA SE OKUPACIJA SRPSKIH INSTITUCIJA NA SEVERU KOSMETA: Stotine Srba bez dinara čeka svoja prava! Ne posustaju

Foto: Tanjug/AP

Protesti i blokade na severu Kosova i Metohije

Više stotina zaposlenih u srpskim institucijama na severu Kosova i Metohije i dalje se suočava sa problemom pristupa svojim radnim mestima, nakon što je policija tzv. Kosova blokirala zgrade srpskih institucija pre deset dana. Situacija je eskalirala nakon upada policije u zgrade privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku. Ova blokada dovela je do zastoja saobraćaja nekoliko kilometara od administrativnih punktova Brnjak, Jarinje i Merdare.

Otvoreni administrativni prelazi

Privremene prištinske institucije su, nakon višednevne blokade, omogućile saobraćaj preko administrativnih prelaza Merdare i Brnjak. Takođe, administrativni prelaz Jarinje juče je takođe otvoren za saobraćaj, što je olakšalo kretanje građana i zaposlenih u srpskim institucijama na severu.a

Oštra reakcija premijera Srbije

Premijer Srbije, Miloš Vučević, ponovio je da premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, ima nameru da "etnički očisti" Kosovo i Metohiju od Srba. Ovo je izazvalo oštru reakciju i zabrinutost među lokalnim stanovništvom, posebno među zaposlenima u srpskim institucijama.

Optužbe za falsifikovanje dokumenata

Pored blokade zgrada, čelnici srpskih institucija na severu Kosova saslušani su zbog navodnog falsifikovanja dokumenata. Ova optužba dodatno je pogoršala već napetu situaciju na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading