HRABRO PROTIV KURTIJEVIH DUGIH CEVI I TERORA: Građani Mitrovice se okupili ispreg zgrade Opštine! Žele na svoja radna mesta

Autor:

Vesti

02.09.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Specijalci" pokušali džipovima da spreče ljude da se okupe ispred zgrade

HRABRO PROTIV KURTIJEVIH DUGIH CEVI I TERORA: Građani Mitrovice se okupili ispreg zgrade Opštine! Žele na svoja radna mesta

Foto: Tanjug/AP

Građani su se okupili jutros ispred zgrade Opštine Kosovska Mitrovica pošto su su Kurtijevi specijalci u petak nasilno i protivpravno zatvorili zgradu ove ustanove.

Radnici se skupljaju i, kako kažu, žele da idu na svoja radna mesta i obavljaju svoje poslove.

- Želimo da nam se omogući da radimo - kažu okupljeni građani.

Opština pruža brojne usluge koje su od životnog značaja za desetine hiljada Srba na severu Kosova i Metohije - kažu na skupu.

Veliki broj građana i zaposlenih se okupio ispred zgrade.

Ispred zgrade su i policijski džipovi sa pripadnicima policije tzv. Kosova.

Podsećamo, predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević priveden je pa pušten nakon što mu je u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici izrečena novčana kazna zbog narušavanja javnog reda i mira, prenosi "Kossev"

Arsenijević, koga je takozvana kosovska policija privela jer je navodno duvao u pištaljku za vreme posete trojice prištinskih ministara Severnoj Mitrovici, tvrdi da  neće platiti kaznu.

- Prišla su mi tri policajca koja su pokušala da me savladaju. Mirno sam otišao, uhapsili su me i napisali kaznu za remećenje javnog reda i mira, na šta ćemo se žaliti i nećemo platiti jer nema nikakvog osnova za to", kaže Arsenijević.

Lideri Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević i Stefan Veljković uhapšeni su i 8. avgusta kada su na Trgu Braće Milić u Severnoj Mitrovici, kod glavnog mosta na Ibru, pokušali da spreče prefarbavanje oslikanih srpskih trobojki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading