PONOVO POJAČANE SNAGE KFOR-a NA MOSTU NA IBRU! Otkriveno šta se trenutno dešava!

Autor:

Vesti

04.09.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kfor je ranije saopštio da je stalno prisutan na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i da nastavlja da sprovodi redovne patrole u ​​njegovoj okolini

PONOVO POJAČANE SNAGE KFOR-a NA MOSTU NA IBRU! Otkriveno šta se trenutno dešava!

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici jutros su ponovo prisutne pojačane snage italijanskog Kfora, pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija.

Kako javlja dopisnik Tanjuga, pojačano prisustvo Kfora je redovna vežba koja bi trebalo da traje u toku prepodneva.

Foto: Kosovo Online

Italijanski kontigent KFOR-a na KiM

Na mostu na Ibru, čije su otvaranje za saobraćaj motornih vozila najavljivale privremene prištinske institucije, i 1. septembra bio je raspoređen kordon italijanskih karabinjera iz jedinice za razbijanje demonstracija, kao i vozila Kfora.

Ranije su u Kforu za Tanjug rekli da su dodatni resursi koji pripadaju Multinacionalnoj specijalizovanoj jedinici Kfora privremeno stacionirani na glavnom mostu preko reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici.

Na pitanje da li je Kfor pojačao svoje snage na mostu nakon što je tzv. kosovska policija upala u srpske institucije na severu KiM i nakon najava Prištine da će most otvoriti za saobraćaj automobila, navedeno je da su dodatna raspoređivanja deo periodične obuke koju Kfor sprovodi kako bi "testirao svoje dugogodišnje procedure i zaštitio svoje najviše operativne standarde".

Foto: profimedia01 Profimedia

KFOR i pripadnik OVK nakon povlačenja srpskih snaga sa Kosova 1999. godine

 

Kfor je tada podsetio da je stalno prisutan na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i da nastavlja da sprovodi redovne patrole u ​​njegovoj okolini.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Srbi na KiM i Beograd protive se otvaranju mosta za saobraćaj automobila ističući da to ugrožava bezbednost Srba u Pokrajini.

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Kosovska Mitrovica, most koji deli srpski i albanski deo grada na reci Ibar

Otvaranju mosta u ovom trenutku protive se i EU, SAD, KFOR i Kvinta, navodeći da to pitanje treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine.

Istovremeno, tzv. kosovska policija već šesti dan blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije.

Na zgradama su table sa natpisima više ministarstava privremene vlade u Prištini, a skinuti su nazivi srpskih institucija.

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović izjavio je da se od srpskih predsednika Privremenih organa na Kosovu i Metohiji traži da daju izjave zbog navodno falsifikovanog potpisa.

- Imam informaciju da se traži da se daju izjave, od pojedinih predsednika privremenih organa i direktora ovih naših institucija, da se 5. septembra jave u regionalnu jedinicu na sever i daju izjavu zbog navodnog falsifikovanog potpisa - rekao je Milović za RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading