MAŠINE VEĆ STIGLE U CRNČU: Nakon Vučićevog razgovora sa narodom, građevinari prionuli na posao

Autor:

Vesti

07.09.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je osam časova razgovarao sa građanima

MAŠINE VEĆ STIGLE U CRNČU: Nakon Vučićevog razgovora sa narodom, građevinari prionuli na posao

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je večeras posle osam časova ragovor sa građanima u Ljuboviji, a projekat Jadar je bio glavna tema rasprave u kojoj su učestvovali i predstavnici kompanije Rio Tinto, kao i problemi putne infrastrukture.

Posle predsednikovog razgovora s narodom mašine su ekspresno stigle u selo Crnča u blizini rudnika Veliki Majdan, piše Informer.

Inače, sastanak je počeo u 15.00 časova, a građane je najviše interesovao kakav uticaj projekat Jadar za eksploataciju litijuma može da ima na životnu sredinu.

Razgovori o litijumu trajali su do nešto posle 21 sat, a posle odlaska predstavnika Rio Tinta predsednik je nastavio razgovor sa građanima o rešavanju njihovih problema.

Građani su se, pored litijuma, najviše intresovali za izgradnju puteva u selima, vodovodnu i drugu infrastrukturu, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, dobijanje subvencija.

Podsetimo, Vučić je izjavio danas da je naša država naterala kompaniju Rio Tinto da predvidi bolje rešenje za deponiju za projekat Jadar, odnosno da promeni ranije rešenje koje je bilo jeftinije i poručio da je upravo to posao države da natera tu kompaniju na zaštitu životne sredine.

Dragomir Kostić iz sela Bradić je prethodno istakao da od Rio Tinta uvek čuje drugu priču i da su problemi krenuli kada je ta kompanija, kako je rekao, nenajavljeno spustila deponiju pored Jadra i da su tada krenuli problemi, dok sada tu deponiju više i ne spominju, zbog čega su građani izgubili poverenje. Vučić je rekao da je to bilo prvobitno rešenje kompanije jer im je bilo jeftinije, ali da je to promenjeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading