MEŠTANIN IZ LJUBOVIJE OTKRIO: Iz Udruženja Jadar posle protesta otišli kod Đilasa, plan im je da ruše vlast

Autor:

Vesti

07.09.2024

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milivoje Abić rekao da je bivša vlast dovela Rio Tinto

MEŠTANIN IZ LJUBOVIJE OTKRIO: Iz Udruženja Jadar posle protesta otišli kod Đilasa, plan im je da ruše vlast

Foto: printscreen/RTVPink

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa građanima Ljubovije. Ovom prilikom se javio za reč i Milivoje Abić i rekao da je bivša vlast dovela Rio Tinto i da je on prvi čovek koji je u "Večernjim novostima" dao izjavu o tome, te javno postavljao pitanja šta se dešava.

- Verovali ili ne, niko, niti od opozicije, niti od vlasti, niti od građana nije mi dao podršku. Svi su ćutali - kazao je on.

Ističe da je kod njega došao Zlatko Kokanović i da mu je on tražio da se uključi.

- Ja sam im rekao da ja ne mogu da idem na mitinge i da me to ne interesuje, a Zlatko mi je rekao da sam im najpotrebniji kući da mogu da pišem i objavljujem - kazao je on.

Ističe da ovo nije pitanje rudnika, Rio Tinta, već da je ovo pitanje preuzimanja vlasti.

- Zato sam im rekao zašto ne ruše lokalnu vlast. Znao sam da ne mogu da izvedu 10 ljudi, a on mi je odgovorio da ne želi da dođe do smene. Nije mi objasnio zašto - kazao je Abić.

Kaže da su iz Udruženja Jadar posle protesta otišli kod Đilasa, a da su ranije tražili od ljudi iz BIA da ih pritvore, kako bi se opravdali pred narodom.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas u Ljuboviji razgovar sa građanima Podrinja o litijumu i drugim temama.

Vučića je ispred zgrade Skupštine opštine dočekao veliki broj gradjana.

Razgovorima prisustvuju direktor Rio Tinta Jakob Stausholm, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar kao i ministar finansija Siniša Mali i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Vučić je u petak u Malom Zvorniku najavio da će danas započeti veliki razgovor o litijumu u Srbiji.

"Počeće veliki razgovor sa ljudima koji su protiv rudnika i sa svim ljudima koji su zaduženi za to. Biće teški, komplikovani razgovori, ali verujem da će doneti suštinski dijalog. Videćete i sami po tome ko se kako i koliko bori za Srbiju istinom, a ko kako na neke druge načine", rekao je Vučić novinarima u Malom Zvorniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading