Vučić: Škola u Koreniti će brzo dobiti salu! U Brezjak donosimo interaktivne table i tablete

Autor:

Vesti

06.09.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je u Malom Zvorniku na obilasku radova na rekonstrukciji mosta na Drini Mali Zvornik-Karajakaj

Vučić: Škola u Koreniti će brzo dobiti salu! U Brezjak donosimo interaktivne table i tablete

Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će škola u Koreniti dobiti salu koja će brzo biti urađena, a škola u Brezjaku interaktivne table i tablete.

"Bio sam jutros u Brezjaku u školi. Ta škola ima isturena odeljenja u Nedeljicama i Koreniti. Pričali smo pre dve godine kada sam bio u Nedeljicama, za Korenitu je važna jedna sala, a u Brezjaku ima. Tako da ćemo sad u Koreniti da izradimo jednu salu. U Brezjak donosimo interaktivne table i tablete. I gledaćemo spoljni WC da potpuno uredimo i uložimo novac", rekao je Vučić, u Malom Zvorniku tokom obilaska radova na rekonstrukciji mosta na Drini Mali Zvornik-Karajakaj (državni put IB26).

Tako da ćemo to sve da uradimo već od sledeće nedelje, naglasio je Vučić.

Kaže da će zamoliti Kancelariju za javna ulaganja da se za Korenitu brzo uradi projekat za salu.

"Obišao sam decu. Veliki novac tu trošimo na prevoz. Ali dobro, to su nam inače problemi sa školama. Kada izračunate koliko novca potrošimo u Srbiji za prevoz dece, nastavnog osoblja itd. Onda vidite da smo drugačiji i pametniji ulagali. Ili onako kako to rade u Americi i zapadnim zemljama. Da bismo bolje rezultate postigli. Ali mislim da ovo nije loše", rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Malom Zvorniku obilazi radove na rekonstrukciji mosta na Drini Mali Zvornik-Karajakaj (državni put IB26).
Sa predsednikom Vučićem u obilasku je i predsednikom Republike Srpske Milorad Dodik i ministar građevinarstva Goran Vesić.

Rekonstruiše se most na graničnom prelazu koji spaja Mali Zvornik na srpskoj strani i Karakaj u Republici Srpskoj.

Ovaj most je od izuzetne važnosti za ovaj kraj i predstavlja jedan od drumskih tranzitnih koridora preko koga se obavlja kamionski prevoz. 

Zbog izuzetno lošeg stanja konstrukcije mosta na njemu je zabranjeno korišćenje vozila težim od 3,5 tone, dok se ne uradi rekonstrukcija mosta.

Radovi se trenutno odvijaju na uzvodnoj kolovoznoj traci, radi se na rušenju pomoćnog objekta ispod mosta, iskopava se zemlja kod stubnog mesta 7, peskarenje donje površine mosta na srpskoj strani, sečenje asfalta i uklanjanje postojećeg asfalta i hidroizolacije sa uzvodne kolovozne trake, demontaža pešačke ograde, raščišćavanje terena sa obe strane granice.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Gesa

06.09.2024 09:43

Vucic se stara o svom narodu.Rezultati su vidljivi.

fafa

06.09.2024 09:44

Ulaaganja u seoske škole jeste najbolji način d ase stanovništvo zadrži u njima

fafa

06.09.2024 09:47

Ispravno je ulagati u škole van velikiuh gradova jer deci u malim sredinama ali i jjihovimroditeljima treba pružiti najbolje uslove za rad i obraazovanje

Stefan

06.09.2024 09:49

Tako ozbiljna drzava postupa i uvek je uz svoju omladinu ulaze u obrazovanje