PREDSEDNIK VUČIĆ EKSPRESNO REŠAVA MUKE NARODA! OBEĆANO, ISPUNJENO: Draganova deca dobijaju put pre roka

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

16.08.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Petrović iz sela kod Ljubovije oduševljen što su teške mašine već juče stigle u Orovičke Planine

PREDSEDNIK VUČIĆ EKSPRESNO REŠAVA MUKE NARODA! OBEĆANO, ISPUNJENO: Draganova deca dobijaju put pre roka

Foto: Printscreen/Pink TV, Printscreen/Facebook

Obećano - ispunjeno! Dragan Petrović iz Orovičke Planine kod Ljubovije požalio se u sredu uveče predsedniku Aleksandru Vučiću da njegovo selo nema put, a već juče stigle su mašine i počele s radom.

Gotovo plačući, Petrović je na skupu u Malom Zvorniku, organizovanom povodom teme rudnika litijuma, rekao šefu države da je decu poslao na školovanje, a retko ih viđa jer puta nema.

NEMOJ DA PLAČEŠ

- Ja sam Dragan Petrović, dolazim iz sela kod Ljubovije. Moje selo ima problem s putem. Orovička Planina, selo između Ljubovije i Valjeva. Imamo s obe strane put. Opština mi zatvara kuću, selo, molim vas, klečim, da vas slavim, spasite mi selo, kuću. Od petog razreda sam decu poslao od sebe, plaćam im stan da završe školu. Još jedno dete mi ide od 1. septembra, ostajemo sami kao panjevi. Urađen je pre sedam godina kilometar asfalta. Prošle godine je voda odnela put, a ja sam 100 kilometara prošao da bih vam se obratio. Uradite koliko možete predsedniče, ja vas molim. Da imam puta, otišao bih češće da vidim decu - rekao je očajni čovek.

Predsednik mu je na to odgovorio:

- Znači, to ne može bez jedno pet miliona evra. Mnogo je to teško. Mi ćemo da radimo tu neki tunel. Nemoj da plačeš, evo, uradićemo put. Nekoga ćemo naći da to uradi, a platićemo sledeće godine. Dragane, za tri-četiri dana, u ponedeljak izlaze mašine, da deca ostanu u selu, da ne idu iz sela i iz zemlje.

ISTORIJSKI DOGAĐAJ

Međutim, već juče ujutro Petrović je na Fejsbuku objavio slike mehanizacije.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Naš predsednik obećao mašine u ponedeljak, mašine stigle danas. Hvala unapred predsedniku Vučiću - napisao je Dragan, a za medije juče dodao:

- Iskreno sam oduševljen. Ovo je istorijski događaj za nas. Čekali smo ovo 45 godina. Sada ćemo konačno biti otvoreni prema Ljuboviji, iako ćemo ostati zatvoreni i dalje prema Valjevu, ali nismo mogli odmah sve da tražimo. I ovo je velika i značajna stvar za nas i kako se odmah počelo s radovima čim smo ukazali na problem, verujem da će se u nekom trenutku raditi i na drugom putu.

I brucoši zatrovani propagandom

Do koje mere histerija oko rudarenja litijuma ide, ilustruje i činjenica da je nikad manje studenata upisalo Rudarsko-geološki fakultet. Biljana Abolmasov, dekan, rekla je da je sve to posledica negativne kampanje protiv fakulteta i profesora.

- Ljudi ne shvataju da kolege s našeg fakulteta, rudari i geolozi, kao i profesori zaštite životne sredine koja je vezana pre svega za rudarstvo, rade svoj posao. Kolege imaju problema da rade na terenu, sprečavaju ih da rade poslove koji nemaju nikakve veze s litijumom. A to su važni poslovi, od pitanja sanacije klizišta, izgradnje zgrada, trasiranja puteva, traženja vode za vodosnabdevanje, traženja kamena za puteve, to se u lokalu vadi... Kolege imaju probleme jer svi misle da traže litijum - rekla je Abolmasova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (16)

Loading
Ruza

16.08.2024 21:40

Kolika je sreca tog naroda i gospodina Dragana trenutno mogu samo da pretpostavim!Nek im je srecno i dugovecno!

Lenka

16.08.2024 22:11

Predsednik kao i uvek sve što obeća to i ispuni. Svaka čast

milica

16.08.2024 22:26

Bravooooo!!!! Drago mi je da su ovim ljudima reseni problemi!! Svaka cast Vucicu, takvog nema na planeti!!

Hana

16.08.2024 22:28

Vucic je veoma marljiv i saosecajan lider.