SVAKO VEČE ĆU DA ŠETAM LOZNICOM! Vučić: Ponoš je "veliki junak"

Autor:

Vesti

05.09.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije govori o aktuelnim temama.

SVAKO VEČE ĆU DA ŠETAM LOZNICOM! Vučić: Ponoš je "veliki junak"

Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u 12 časova prisustvuje vojnoj vežbi na Gučevu, a u 14 časova obići će firmu "Jovanović voće".

Predsednik prisustvuje i tehničko-taktičkom zboru, te predstavljanju naoružanja a specijalci VS pokazali su mu zamke i trapove u kojima mogu da hvataju čak i divlje svinje u svrhu preživljavanja - odnosno samostalne ishrane u prirodi.

- Videli smo jedan dobar prikaz sposobnosti 72, zatim 63. padobranske i Kobri koje neprestano opremamo najmodernijim naoružanjem. Nastavićemo da ulažemo u našu vojsku, da je modernizujemo, jer je ona odvraćajući faktor - naglasio je Vučić obrativši se posle vojne vežbe, pojasnio kako će izgledati budući obavezni vojni rok u Srbiji.

Reč je o specijalcima, stručnjacima za preživljavanje u prirodi koji su predsedniku prikazali kako im izgleda baza za diverzanta sakrivena usred šume, potpuno neprimetna.

 Razgovarali smo o vojnom roku, koji bi bio obavezan za muškarce i dobrovoljan za žene!

Vučić je kazao da odluka mora da bude doneta brzo a vojni rok bi trajao 75 dana - dva meseca plus 15 dana vežbe s tim što treba videti da se obezbede tehnički uslovi.

- Sad gledamo kako to da usaglasimo, a to ne bi krenulo odmah nego za jedno godinu dana, kazao je Vučić dodajući šta sve treba da se organizuje počev od ishrane vojnika za kog treba po 3 jaja dnevno, pa "kilo hleba, kilo mleka..."

Dodao je i da će to biti jedan potpuno nov život za gradove u kojima će biti vojska jer sve to treba da se obezbedi. Kazao je i da neće služenje vojske izgledati kao nekad, u njegovo vreme kad se bežalo iz vojske u grad, nego će vojnici moći da izađu.

To je današnji raspored u okviru šestodnevnog boravka u Loznici i obilaska čitavog Podrinja.

Sa Šolcom i o litijumu

Na pitanje novinara šta je razgovarao s nemačkim kancelarom Šolcom, kaže, između ostalog i o mineralnim sirovinama gde ga je Šolc pozvao da vidi kako se to radi u Saksoniji. Iako je nauka mnogo odmakla i sve to može da bude bezbedno i čisto, kad je reč o litijumu ono što Vučića brine jeste da postojeća firma neće u bezbednost uložiti koliko treba da bi imala veći profit.

Predsednik položio venac, da se srpski junaci nikad ne zaborave

"Iako su mnoga teška poglavlja naše istorije odavno zatvorena, mi ih i dalje pamtimo i odajemo počast onima koji su dali život za Srbiju. Neka im je večna slava!", poručio je predsednik Srbije položio je venac na Spomen-kosturnicu „Gučevo“ u kojoj su sahranjeni posmrtni ostaci srpskih i austrougarskih vojnika, izginulih 1914. godine tokom Bitke na Drini.

U toku rada iz ovog dela Srbije, predsednik boravi u lozničkoj kasarni gde je privremeno izmestio kancelariju iz Beograda.

Predsednik Vučić položio venac na Spomen-kosturnicu Gučevo

Vučić će tokom boravka u Podrinju razgovarati sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posetiti više sela, opština i gradova. Vučić je 15. avgusta već išao u Mali Zvornik kako bi razgovarao sa građanima, a glavna tema bilo je iskopavanje litijuma u dolini Jadra.

Mesto sećanja na srpske junake Velikog rata

Vojna vežba na Gučevu

Predsednik Srbije je ranije najavio da će u Podrinju primati i strane zvaničnike. Vučić je rekao da će obići opštine iz više okruga i deo Kolubarskog i Zlatiborskog okruga, kao i da je potrebno da se o iskopavanju litijuma otvori široka debata.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading