"MIGOVI OSTAJU U SRBIJI, NIKADA IH NIKOME NEĆEMO DATI": Ministar odbrane demantovao notorne laži o tome kako će srpski avioni biti isporučeni!

Autor:

Vesti

03.09.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna jeziva obmana mrzitelja Srbije i njenih uspeha!

"MIGOVI OSTAJU U SRBIJI, NIKADA IH NIKOME NEĆEMO DATI": Ministar odbrane demantovao notorne laži o tome kako će srpski avioni biti isporučeni!

Foto: mod.gov.rs

Ministar Gašić demantuje lažne informacije o transferu srpskih Migova 29

Ministar odbrane Bratislav Gašić odlučno je demantovao lažne informacije koje su se pojavile u domaćim i regionalnim medijima, a koje su navele da će ugovor sa kompanijom „Daso“ o nabavci 12 novih aviona „Rafal“ uključivati transfer srpskih „Migova 29“ u Francusku i njihovu kasniju isporuku Ukrajini. Gašić je istakao da su ove tvrdnje još jedna u nizu notornih laži i izmišljotina čiji je cilj da bace senku na nabavku ovih potpuno novih višenamenskih borbenih aviona četvrte generacije.

Srbija se neće odreći svojih „Migova 29“

Ministar Gašić istakao je da su Migovi koje Srbija poseduje srpski avioni i da ih nikada neće dati bilo kojoj drugoj zemlji.
On je naglasio da je zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića, Srbija došla do 14 modernizovanih aviona MiG-29, istovremeno podsećajući na period kada je lovačka avijacija bila devastirana, te da su tada mnogi avioni bili van upotrebe.

Ministar je naglasio da Srbija neće odustati od svojih „Migova 29“ i da će ih još izvestan broj godina koristiti, dok će istovremeno nastaviti sa nabavkom savremenih borbenih sredstava kako bi ojačala sposobnosti Vojske Srbije i očuvala mir i stabilnost.

Politika nabavke savremenih borbenih sredstava

Gašić je istakao da je politika nabavke savremenih borbenih sredstava usmerena ka jačanju sposobnosti Vojske Srbije, te da je nabavka 12 novih aviona „Rafal“ deo ove strategije. Ovi avioni predstavljaju značajan korak ka modernizaciji vojnog vazduhoplovstva i jačanju odbrambenih sposobnosti zemlje.

Podrška od strane predsednika Vučića

Ministar Gašić istakao je podršku predsednika Vučića u sprovođenju ove politike, naglašavajući da je zahvaljujući njoj došlo do značajnog unapređenja vojne opreme i sposobnosti. Ova podrška omogućava Srbiji da očuva mir i stabilnost u regionu, kao i da se suprotstavi svakom izazovu koji bi mogao da ugrozi nacionalnu bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading