ALARMANTNA SITUACIJA NA KOSOVU! Srpska lista otkrila detalje upada Kurtijevih bandita: Mi smo pod okupacijom!

Autor:

Vesti

30.08.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi smoo građani Srbije pod okupacijom policije, na svakoj raskrsnici su specijalci sa dugim cevima, kažu u Srpskoj listi.

ALARMANTNA SITUACIJA NA KOSOVU! Srpska lista otkrila detalje upada Kurtijevih bandita: Mi smo pod okupacijom!

Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

Predstavnici Srpske liste  obraćatili su se povodom najnovijeg terora Aljbina Kurtija.

Vanredno obraćanje održalo  se u sedištu stranke u Kosovskoj Mitroivici.

Prvo se obratio predsednik Srpske liste Zlatan Elek

Podsetimo, specijalci Aljbina Kurtija upali su u bolnički krug KBC u Kosovskoj Mitrovici, kao i u zgradu u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se nalazi Pio Fond, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i Centar za socijalni rad.

- Najgnusniji upad desio se u KBC Mitrovica. Ovoga puta da nema pripadnika Euleksa i Kfora... Danas se jasno videla da Kurti ne želi Srbe na severu KiM, i ovo je još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba. Nije reč ni o kakvim paralelnim institucijama, već o institucijama koje su okosnica za formiranje ZSO! Za etničko čišćenje nije kriv samo Kurti, već i njegovi sagovornici. Ovim gestom priterani smo uza zid - rekao je Elek. 

Danas se jasno videlo da Kurti ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji. Ovo je još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije, pre svega sa severa - podvukao je. - Kurti je pokazao da ne želi ni institucije Republike Srbije, ZSO, ni Srbe na Kosovu i Metohji, posebno na severu.

Elek je istakao da je situacija na severu alarmantna posle upada specijalne jedinice kosovske policije u sve objekte Republike Srbije.

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović istakao je da se sever Kosmeta nalazi pod okupacijom. 

- Mi smo građani Srbije pod okupacijom policije, na svakoj raskrsnici su specijalci sa dugim cevima. To je sve sa jednim ciljem da se narod zaplaši, kako bi se odselio. Nalazimo se u svojoj zemlji, na svom imanju, u svojim kućama. Nećemo se seliti. Moramo istrajati da bi naša deca imala perspektivu na ovim prostorima. Ovo se odvija u trenutka kada su najviši službenici za bezbednost sa zapada prisutni - rekao je Dragiša Milović. 

On je ukazao da se sve jednostrane akcije Prištine odvijaju u trenutku kada su najviši službenici bezbednosnih struktura sa Zapada pristuni u regionu, podsetivši na posetu direktora CIA, admirala Natoa.

- I pored svih upozorenja da se ne sme podgrevati atmosfera na severu, Kurti upravo to radi.

Zato će, najavio je, zatražiti sastanak sa Kforom, Euleksom, Unmikom, ambasadorima Kvinte, kako bi im, kaže, rekli da li oni podržavaju Kurtijeve akcije i da li su saučesnici u etničkom čišćenju.

Poručio je i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je Srbima na Kosovu potrebna zaštita.

- Mi smo ovde i ostaćemo ovde, ali moramo da očekujemo i podršku države, Vlade Srbije - naveo je Milović.

 

Premijer Miloš Vučević osudio je upad pripadnika specijalne jedinice takozvane kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije - Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

- Najoštrije osuđujem upad pripadnika specijalne jedinice takozvane kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije - Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i zahtevam hitnu i najoštriju reakciju međunardone zajednice. Da je sve ovo vreme, od kada Kurtijev režim ide na Srbe dugim cevima, bilo drugačijih reakcija osim prećutkivanja i ignorisanja nasilja i kriminalizacije severa Kosova i Metohije od strane Aljbina Kurtija, možda danas ne bi gledali slike ovog užasnog nasilja. Očigledno je da je Kurti krenuo u ostvarenje svog plana, a to je da protera i ugasi sve što je srpsko, pa tako i srpske institucije na Kosovu i Metohiji.

- Indikativno je da je svoj poslednji obračun sa Srbima Aljbin Kurti naredio odmah nakon završetka dvodnevne posete Srbiji predsednika Francuske Emanuela Makrona. Srbija je jasno poslala poruku da se čvrsto zalaže za mir i stabilnost u regionu, ali neće dozvoliti nasilje i pogrom nad njenim narodom. Za esklalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji kriva je iskljuvo jedna strana - režim Aljbina Kurtija, i to je danas ponovo pokazao. Srbi žive pod njegovim terorom, i to pod hitno mora da se prekine! - rekao je Miloš Vučević.

Šta je o najnovijem potezu Kurija rekao direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković pročitajte na ovom linku.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading