MAKRON IZ BEOGRADA UDARIO NA KURTIJEVE MEDIJE: Albanci kukaju na sav glas o jednoj rečenici FRANCUSKOG PREDSEDNIKA!

Autor:

Vesti

30.08.2024

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je ovo izgovorio u Prištini je krenula lavina komentara.

MAKRON IZ BEOGRADA UDARIO NA KURTIJEVE MEDIJE: Albanci kukaju na sav glas o jednoj rečenici FRANCUSKOG PREDSEDNIKA!

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Fransucki predsednik Emanuel Makron stao na stranu Srbije

Prištinski mediji, pod kontrolom premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija, izrazili su zabrinutost zbog izjava francuskog predsednika Emanuela Makrona prilikom posete Srbiji. Makron je kritikovao samoproklamovanu tvorevinu na okupiranoj teritoriji južne pokrajine, što je izazvalo paniku među Kurtijevim pristalicama.

Makron osuo paljbu kritika iz Beograda

Albanska "Gazeta" prenela je reakcije na Makronove reči iz Beograda, navodeći da je francuski predsednik izrazio zabrinutost zbog nedavnih jednostranih poteza Prištine. Makron je istakao da takvi potezi ne šalju dobre signale i najavio da će Francuska i Nemačka posebno pratiti uslove u kojima živi srpska zajednica na Kosovu. Takođe, izrazio je podršku formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu.

Normalizacija odnosa kao deo procesa približavanja Srbije Evropskoj uniji

Makron je tokom konferencije za novinare u Palati Srbije čestitao Srbiji na odlukama donetim prošle godine, ističući važnost sprovođenja dogovora iz sporazuma potpisanog u Ohridu. On je naglasio da normalizacija odnosa između Beograda i Prištine predstavlja sastavni deo procesa približavanja Srbije Evropskoj uniji, te da je ova tema bila predmet brojnih razgovora do sada.

Potez Makrona sve govori, danas se nastavlja poseta francuskog predsednika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading