HRVATI KAZNILI JANDRINO JATO, A ONI POSLALI SNAŽNU PORUKU: Mi nastavljamo da pevamo! Naše pesme nikoga ne vređaju!

Autor:

Vesti

28.08.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijedna reč ne vređa ni Hrvatsku, ni Hrvate ni bilo koga drugog - rekao je Damir Damjanić

HRVATI KAZNILI JANDRINO JATO, A ONI POSLALI SNAŽNU PORUKU:  Mi nastavljamo da pevamo! Naše pesme nikoga ne vređaju!

Foto: Printscreen/Youtube

Član grupe "Jandrino jato" Damir Damjanić, kojeg je kaznio Opštinski sud u Zadru zbog izvođenja pesama u Mrkonjić Gradu, rekao je da njihove pesme nikoga ne vređaju, te da su protiv bilo kakvih zabrana ove vrste.

Damjanić za ATV kaže da se u objašnjenju presude navodi da je snimak objavljen na Jutjubu i da je svima dostupan, iako su oni pevali u drugoj zemlji, odnosno BiH.

- Mi smo protiv svih zabrana, nas desetak je već osuđeno u Hrvatskoj, mi smo protiv svega toga. Treba pustiti ljude da pevaju, naše pesme nikoga ne vređaju, nijedna reč ne vređa ni Hrvatsku, ni Hrvate ni bilo koga drugog - rekao je Damjanić i dodao da "Jandrino jato" nastavlja dalje sa nastupima, te da obožavaoci nemaju razloga za brigu.

Naime, antisrpska histerija u Hrvatskoj sve više uzima maha!

Nakon hapšenja advokata Nemanje Berića koga su potpuno nevinog držali u zatvoru čak 15 dana samo zbog pesme, u Hrvatskoj su osuđena dva pevača najpoznatije krajiške grupe "Jandrino jato" jer su pevali srpske patriotske pesme!

Da licemerje bude veće, sve se to dešava u vreme kada političari u Hrvatskoj dižu pravu dramu samo zato što je hrvatska pevačica Severina zadržana na razgovoru na srpskoj granici.

Podsetimo, Opštinski sud u Zadru doneo je presudu protiv dvojice članova srpske pevačke grupe Jandrino jato.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

Njih je prekršajni sud osudio na novčane kazne zbog toga što su 2022. u Mrkonjić Gradu na javnoj priredbi izvodili pesmu "Jovan Dalmatinac", kao i zbog pesme "Marširala kralja Petra garda".

- Pesme ovakvog sadržaja kod građana izazivaju nemir, posebno kod građana koji su bili direktno izloženi ratnim stradanjima, razaranjima i patnji, te se ovakvim ponašanjem remeti suživot hrvatskih građana RH i građana srpske nacionalnosti - ističu iz Opštinskog suda, a prenose Novosti.

 BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading