VUČEVIĆ ODGOVORIO ZAGREBU ZBOG PRESUDE JANDRINOM JATU: Kralj Petar je doneo slobodu i ovima koji danas hapse zbog te pesme!

Autor:

Vesti

28.08.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevači grupe Jandrino jato osuđeni jer su pevali pesmu "Marširala kralja Petra garda".

VUČEVIĆ ODGOVORIO ZAGREBU ZBOG PRESUDE JANDRINOM JATU: Kralj Petar je doneo slobodu i ovima koji danas hapse zbog te pesme!

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da su u Hrvatskoj osuđeni pevači grupe Jandrino jato jer su pevali srpske patriotske pesme, čime se, kako kaže, direktno krše elementarna i osnovna ljudska prava Srba u Hrvatskoj.

Vučević je tako odgovorio na pitanje kako komentariše to što je iz Hrvatske stigla još jedna presuda - za pevače grupe Jandrino jato, koji su osuđeni jer su pevali pesmu "Marširala kralja Petra garda", te nedavni slučaj hapšenja srpskog advokata Berića, kao i pitanje kakve nam to poruke šalju komšije kada s druge strane već godinama u Hrvatskoj nema nikakvih kazni za one koji konstantno veličaju ustaštvo.

- Šalju nam signal da čudna pravila i vrednosti važu o EU. I čini mi se potpuno suprotno od onoga kako mi razumemo pravile i vrednosti EU. Ovo je direktno kršenje elementarnih ljudskih prava, ali to traje u kontinuitetu. Nažalost, u Srbiji se više kuka za Severinom nego za jednim Srbinom koji je uhapšen ili stradao. Ovde će vam mnoge nevladine organizacije mnogo više žaliti za jednom grančicom, a nikada nećete čuti da osuđuju teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji, nikada - rekao je Vučić.

Dodao je da je "to valjda van opisa njihovog rada ili van obaveza prema onima koji ih finansiraju". 

- A što se tiče Jandrinog jata, mnogi moji prijatelji Krajšnici vole tu grupu, a ja lično baš volim pesmu "Marširala kralja Petra garda", to je jedna slobodarska pesma. A da nas sve podsetim, a i ove koji proganjaju one koji pevaju tu pesmu, da je taj Kralj Petar baš doneo slobodu i ovima koji danas hapse zbog te pesme. Da nije bilo Kralja Petra I i njegovog sina kralja Aleksandra I Karađorđevića, da li bi oni danas imali države i ne bi se oslobodili onih monarhija koje su ih kontrolisale vekovima. Verovatno je to vid zahvalnosti - rekao je Vučević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Strahinja

28.08.2024 11:59

Ovaj čovek zna šta priča.

Zoran

28.08.2024 12:02

Sramota je napadati pevacku grupu zbog izvodjenja ove pesme