PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA PREDSTAVNICIMA NAUČNE ZAJEDNICE POSVEĆENOM PROJEKTU "JADAR"!

Autor:

Vesti

28.08.2024

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak u 11 sati.

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA PREDSTAVNICIMA NAUČNE ZAJEDNICE POSVEĆENOM PROJEKTU "JADAR"!

Foto: ATAImages

Predsednik Aleksandar Vučić učestvovaće danas na sastanku ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović s predstavnicima naučne zajednice posvećenom projektu "Jadar".

Sastanak će biti održan u Palati Srbija, sa početkom u 11 časova, najavilo je ministarstvo.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da očekuje da u prvoj polovini septembra ode u Podrinje i tamo premesti kancelariju predsednika republike na sedam dana, gde će primati i strane zvaničnike.

- I tamo ću da primim i sve strance i sve domaće i sve druge. Radiću odande, razgovarati s narodom - rekao je Vučić za Pink.

Govoreći o protestima protiv iskopavanja litijuma, rekao je da je opozicija otvoreno priznala da stoji iza njih.

- Pogledajte mašineriju laži. Pogledajte kako to jedna laž drugu sustiže. Od toga na kom stepenu ključa sumporna kiselina, pa da li je podzemni ili površinski rudnik... Jedna drugu laž sustiže. Ja im kažem: "Čekajte, ljudi, dve godine imamo, razgovaraćemo tek, da vidimo..." Ja nemam pojma o mnogim stvarima - rekao je Vučić.

Vučić o litijumu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u Nacionalnom dnevniku na TV Pink, govorio i o temi litijuma, navodeći da su politički protivnici sve naopačke okrenuli.

- Mogu da lažu koliko god hoće. Tako je i s litijumom. Istim ljudima je litijum bio šansa veka, sada je smak sveta. A rasturili su ih naučnici i govore im da ne pričaju gluposti, ali baš ih briga. I nastaviće da lažu, kažu da se kopa litijum u Vranju, Kraljevu... Lažu koliko god hoće - naglasio je Vučić, ističući da se ljudima mora predstaviti istina.

Naglasio je da će tek razgovarati sa ljudima i da to predstavnike opozicije posebno nervira.

- Sad ću da idem u koje god selo mi padne na pamet i razgovaram, idem u sela u Podrinju da razgovaram sa građanima - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading