OTVORENA MANIFESTACIJA ''DANI DIJASPORE U SREDNJOVEKOVNOJ PRESTONICI SRBIJE''! Ministar Milićević poručio: Srbija će vas uvek raširenih ruku dočekati! (FOTO)

Autor:

Vesti

26.08.2024

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Milićević otvorio je manifestaciju „Dani dijaspore u srednjovekovnoj prestonici Srbije".

OTVORENA MANIFESTACIJA ''DANI DIJASPORE U SREDNJOVEKOVNOJ PRESTONICI SRBIJE''! Ministar Milićević poručio: Srbija će vas uvek raširenih ruku dočekati! (FOTO)

Foto: TANJUG/ MBPDIJASPORA/ DUŠKO VUKAJLOVIĆ

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Kruševcu, zajedno sa gradonačelnikom Ivanom Manojlovićem, manifestaciju „Dani dijaspore u srednjovekovnoj prestonici Srbije" na kojoj se okupilo 130 mladih članova srpskih kulturno-umetničkih društava iz pet zemalja. 
Mladim sunarodnicima iz rasejanja ministar je zahvalio što čuvaju srpski jezik, ćurilicu, kulturu i tradiciju u zemljama u kojima žive. 

- Draga naša deco, posebno mi je drago što vas vidim okupljene u ovolikom broju danas ovde u Kruševcu, jednom od istorijski najznačajnijih gradova naše zemlje. I neću vam poželeti dobrodošlicu, jer dobrodošlica se želi gostima. A vi u Srbiji nikada niste gosti, vi ste u Srbiji u svojoj zemlji, svoji na svome. Srbija je vaša kuća, gde god da se nalazite, i uvek će vas raširenih ruku dočekati – rekao je ministar Milićević. Istakao je da je ponosan što je manifestacija u Kruševcu deo šireg projekta, jedan je od ukupno 22 tematska letnja kampa koji se ovog leta održavaju širom Srbije, okupljajući oko 5.000 malih Srba iz rasejanja.

- Ovi kampovi pružaju jedinstvenu priliku da naša deca, bez obzira na to gde odrastaju, upoznaju našu kulturu, tradiciju, jezik i umetnost. Na taj način, zajedno gradimo mostove koji nas spajaju kao narod i čine jedinstvenom i neraskidivom zajednicom – rekao je ministar.

Predstavnici kulturno-umetničkih društava zahvalili su ministru na podršci koju pruža u očuvanju srpskog identiteta u dijaspori. Istakli su da je veoma značajna organizacija letnjih kampova za mlade, navodeći da je sve veće interesovanje među decom u dijaspori za dolazak u Srbiju i učešće u ovim kampovima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading