SAMOZVANI PREDSTAVNICI OPOZICIJE, LAŽNI EKOLOZI I LAŽNI BORCI PROTIV NASILJA! Milićević o protestima: Jedini cilj je rušenje vlasti

Autor:

Vesti

10.08.2024

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedno je jasno - protest nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa temom zaštite životne sredine"

SAMOZVANI PREDSTAVNICI OPOZICIJE, LAŽNI EKOLOZI I LAŽNI BORCI PROTIV NASILJA! Milićević o protestima: Jedini cilj je rušenje vlasti

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević rekao je da organizatore protesta protiv projekta Jadar koji je najavljen za večeras u Beogradu "ne interesuju ni litijum, ni životna sredina, ni zdravlje", već da žele da promene vlast na ulici, jer to nisu uspeli legalno, na izborima. 

Milićević je za Tanjug rekao da će povodom informacija koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio od ruskih bezbednosnih službi, da se tokom protesta spremaju neredi, država reagovati adekvatno. 

"Jedno je jasno - protest nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa temom zaštite životne sredine, niti to interesuje ljude koji ga organizuju. Protesti su politički motivisani, ovo su samozvani predstavnici opozicije, lažni ekolozi, lažni borci protiv nasilja", rekao je ministar i dodao da su organizatori protesta definisali dva cilja. 

Jedan je, ocenio je Milićević, da po svaku cenu i na svaki mogući način sruše predsednika Aleksandra Vučića, a drugi je, dodao je, ekonomski oslabiti Srbiju.

"U svemu tome, pošto to ne možete da učinite na izborima, onda ćete to pokušati kroz haos, nemire, nasilje, kroz izazivanje nestabilnosti i sve to se čini i radi veoma sinhronizovano", rekao je Milićević. 

Ministar je podsetio na to da su predstavnici opozicije, odnosno organizatori protesta pozvani na razgovor u Narodnu skupštinu, ali da na to nisu pristali. 

"Pozvani su na razgovor od strane predsednika pre svega u Narodnoj skupštini, da taj razgovor bude u institucijama sistema, da se takva pitanja ne rešavaju na ulici. Želite razgovor, izvolite. Ali ne, odgovor je - ne, nisu spremni na razgovor, jer nema sposobnosti, ni stručnosti da se o ovoj temi govori na adekvatan način, a onda bi građani videli šta je suština", rekao je Milićević. 

Republika

Foto: Pink/Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije, dodao je ministar, je takođe otvoreno rekao i ponudio politički najkorektniji odgovor, a to je referendum. 

"Da idemo na referendum. Oni su prvo tražili vanredne parlamentarne izbore i molili Boga da do istih ne dođe. A onda rekli pa ne, mi ne želimo referendum, vi ćete pokrasti referendum", rekao je ministar. 

Postavio je pitanje zbog čega opozicionari traže ostavku predsednika Srbije i da li zbog toga što "Srbija ide napred i nikada nije bila snažnija". 

"Slogan predstavljanja 100 dana vlade je bio `Srbija radi` i nećete vratiti Srbiju unazad. Nemojte do govorite o 6. oktobru, vidim da sa ponosom govore o 6. oktobru, jer neće ga biti, zato što neće biti ni 5. oktobra", rekao je Milićević. 

Građanima Srbije je poručio da je jasno da su duži vremenski period izloženi insinuacijama, notornim lažima i neistinama konkretno u vezi sa projektom Jadar i rudarenjem litijuma

"Protest nema dodirnih tačaka sa brigom o životnoj sredini, molim garađane na oprez, mudrost, razumevanje, racionalnost i da saslušaju struku. Pa, dve godine se ništa neće kopati u Srbiji. Sve je jasno, samo je važno da građani shvate da je ovo politički motivisan protest", rekao je ministar, 

Naglasio je da će se sa građanima komunicirati jasno i otvoreno, uputio sve koji imaju pitanja, da odgovore potraže i u otvorenom kol centru za sve informacije u vezi projekta Jadar

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading