IZNENADA PREMINUO DIREKTOR PREDUZEĆA "NOVI PAZAR PUT"! Najmlađi pukovnik i nabrži rutar!

Autor:

Vesti

19.08.2024

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni bezbednjak Aleksandar Grbović ratovao je u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, a uvek je u svemu bio najbolji

IZNENADA PREMINUO DIREKTOR PREDUZEĆA "NOVI PAZAR PUT"! Najmlađi pukovnik i nabrži rutar!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Printscreen

Preminuo je svojevremeno najmlađi pukovnik Vojske Jugoslavije Aleksandar Grbić (58). Pukovnik Grba, kako su ga zvali, u svojim rukama držao je bezbednost Prištinskog korpusa, a bio je i najbolji upravnik niškog zatvora, ali i najbrži čovek među putarima, kako ga je nedavno pohvalio predsednik Aleksandar Vučić, pošto je Grbović od 2019. uspešno obavljao i dužnost direktora preduzeća "Novi Pazar put".

Grbović je bio najuspešniji pitomac Vojne akademije u svojoj generaciji i završio je s čistom desetkom. Ratovao je u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, gde je bio zamenik načelnika bezbednosti Prištinskog korpusa. O ljudima na takvom mestu malo se zna, a Grbović je bio profesionalac koji je ostao veran tom nepisanom zakonu. O Kosovu, stanovništvu, teroristima, njihovim bazama, vezama i jatacima znao je sve i u glavi držao ogromnu količinu podataka koje je brz povezivao i analizirao.

Foto: Printscreen

Preminuo Aleksandar Grbović

Očito je da su se neprijatelji, a posebno NATO, bojali pukovnika Grbe i da su bili svesni s kim imaju posla. To je bio razlog da vlast DOS otpusti iz službe pukovnika Grbovića 2005, kad su iz vojske otpušteni i pukovnik Zoltan Dani i drugi oficiri koji su se istakli u ratovima za jugoslovensko nasleđe, kao i direktno protiv Alijanse. Žuta vlast lako se odrekla prekaljenog, a još mladog oficira. Grbović je penzionisan u 39. godini protiv svoje volje.

Miran penzionerski život nije bio za pukovnika Grbovića. Prvo je pisao za Radiostoplus, pa je s liste Srpske radikalne stranke izabran za predsednika opštine Požega i onda postavljen za upravnika niškog zatvora. Ipak, posle četiri godine napustio je tu dužnost, uz iskreno obrazloženje da je dobio sedam ponuda i našao bolji posao.

Ozna sve zna

Grbović je predsedniku ispričao da kraj poznaje dobro jer je tu službovao kao oficir, na šta je Vučić rekao: "Šta ti je Ozna." Pitao je direktora i da li je put dobro izgrađen.

- Dok smo živi, trajaće - našalio se Grbović i kazao šefu države da su njegovi radnici vredni, da firma hrani 600 porodica i da je za njih jedini strah da neće biti posla, a da za sve ostalo nema zime.

Grbović se 2019. našao na čelu preduzeća "Novi Pazar put" i opet zablistao. Prošlog avgusta predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na deonici Raška - Novi Pazar, kad je rekao da je Grbović najbrži čovek među putarima i da takvih kao on nema mnogo.
On se kod Grbe raspitivao koliko radnika ima, kolike su im plate i da li je isplata redovna, a direktor mu je odgovorio da je deonica urađena pre roka, a da bi bila završena i ranije da voda nije pokvarila planove.

- Sad smo i taj problem rešili zauvek. Meštani ovih sela su svakog dana pekli po jagnje za radnike. To su dobri i zahvalni ljudi - ispričao je Grba predsedniku.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading