VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA REINTJESA: Pozitivno iskustvo holandskih kompanija osnova za dolazak novih ulagača

Autor:

Vesti

14.08.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holadnija i Srbija su poslednjih godina značajno unapredili bilateralne odnose!

VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA REINTJESA: Pozitivno iskustvo holandskih kompanija osnova za dolazak novih ulagača

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Holandije Jousta Reintjesa.

- Zahvalio sam ambasadoru Joustu Reintjesu na dobroj saradnji i doprinosu koji je dao na unapređenju bilateralnih odnosa, a posebno u oblastima zelenog rasta, obnovljive energije, obrazovanja, reformske agende i ekologije.

Izrazio sam veliko zadovoljstvo činjenicom da neke od najpoznatijih holandskih kompanija uspešno posluju u Srbiji, te da njihovo pozitivno iskustvo predstavlja odličnu osnovu za dolazak novih ulagača.

Zahvalio sam Holandiji na podršci EU putu Srbije i poželeo ambasadoru Reintjesu mnogo uspeha na budućim dužnostima.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče u oproštajnu posetu ambasadorku Kraljevine Švedske Aniku Ben David.

- Ambasadorki Ben David zahvalio sam za doprinos razvoju odnosa između naših zemalja tokom njenog diplomatskog mandata u Beogradu. Razgovarali smo o prioritetima u odnosima Srbije i Švedske sa posebnim naglaskom na ekonomske odnose - napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Takođe, on je izrazio nadu da će još više kompanija iz te zemlje da se opredeli da investira u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Ana

14.08.2024 10:23

Holandija je pouzdan partner Srbiji.

Leo

14.08.2024 10:25

Srbija svojim zalaganjem i korektnim ponašanjem zaslužila nove investicije.

Strahinja

14.08.2024 10:30

Nema sumnje da ćemo uz Vučića napredovati u svakom smislu!

Ana

14.08.2024 10:31

Saradnja sa Holandijom ide uzlaznom linijom.