PREDSEDNIK DANAS SA NARODOM U MALOM ZVORNIKU! Vučić će od 18 časova odgovarati na pitanja građana

Autor:

Vesti

14.08.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi zainteresovani građani mogu doći da postave pitanje predsedniku Srbije!

PREDSEDNIK DANAS SA NARODOM U MALOM ZVORNIKU! Vučić će od  18 časova odgovarati na pitanja građana

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas Mali Zvornik gde će odgovarati na pitanja naroda tog kraja.

U sali Skupštine opštine Mali Zvornik predsednik će se sresti sa svim zainteresovanim građanima na čija će sva pitanja odgovarati.

Podsećamo, premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da po pitanju projekta Jadar nema disonantnih tonova između predsednika Srbije i članova vlade, kao i da će se o svemu razgovarati.

On je za RTS rekao da ima različitih stavova po tom pitanju, ali da je pitanje Jadra otvorena tema o kojoj će se razgovarati narednih dana, nedelja, meseci godina.

"Nema podele između kabineta predsednika i vlade i različitih stavova, a da li svi podržavaju siguran sam da ne, ali je stav vlade da o tome razgovaramo. Mi smo pre svega prijatelji, delimo iste vrednosti, imamo iste politočke ciljeve. Čuju se različiti stavovi po pitanju Jadra, ali nećemo ništa preko noći donosti. Ove odluke zahtevaju racionalan pristup. Ništa nećemo doneti bez razgovora sa predsednikom. Donećemo odluku koja je isključivo u interesu Srbije, ali ništa neće biti doneto preko noći", rekao je Vučević.

On je istakao da je projekat Jadar šansa za Srbiju, da moramo da idemo na konsolidaciju naše države.

Prema njegovim rečima, o tome će se razgovarati ne samo međusobno nego i sa narodom u tom delu Srbije, a na pitanje da li će ti razgovori početi danas Vučević je rekao da ćemo videti i da on ne želi da bude PR.

"Razumem da neko u Loznici ima u sumnju, ali kako može da sumnja u politiku koja je dve kompanije dovela u taj kraj, koja dovodi brzu saobraćanicu između Loznice i Šapca, ko je izgradio stadion", rekao je on i dodao da mnogi iznose gomilu neistina.

Ponovio je da su sve to teme o kojima mora da se priča, da mora da se čuje struka, ali i vodi računa o zdravlju građana, životnoj sredini i tek onda ekonomskim interesima.
Dodaje i da projekat ne može da bude započet preko noći, a da je vlada trenutno izložena "kanonadi gluposti i optužbi".

"Imate ljude koji tvrde da će se rađati deca sa dve glave,zamislite taj um koji razmišlja da će po svaku cenu nešto da izgura na štetu svih, pa i sopstvene porodice i naroda. Ovo je naša zemlja, naša voda, vazduh, ravnice, ali naše je i rudno bogatstvo koje imamo. Mi nemamo kapacitete da to radimo. Bor je bio uništen ali sada ga vode Kinezi koji su došli sa znanjem i kapacitetima. Ovo pred nama je pitanje za odgovoran i racionalan pristup. To moramo u narednih 12,24,36 meseci da postignemo", rekao je premijer.

Ocenio je i da kada vidi tekstove medija u regionu zna da se različiti interesi prelamaju oko ovog pitanja, a da sve vreme dok se to dešava imamo situaciju na KiM, pritisak na RS, mnogo ortvorenih pitanja koja neko koristi da oteža položaj Srbije.

"Haosa neće biti u Srbiji, neće biti 5 ili 6. oktobra, obojenih revolucija i ovima spolja želim da kažem da nama ne može iko da komanduje. Mi smo ljudi koji smo birani od građana ove države", rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading