LUKAVO OSMIŠLJENA LAVINA LAŽI! Đurić objasnio šta je opozicija htela da postigne sinoćnim protestima: "Sve na radost neprijatelja Srbije"

Autor:

Vesti

11.08.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Borićemo se do kraja za Srbiju kojoj ne stavljaju amove i čiju pamet ne mogu da vređaju jeftinim manipulacijama"

LUKAVO OSMIŠLJENA LAVINA LAŽI! Đurić objasnio šta je opozicija htela da postigne sinoćnim protestima: "Sve na radost neprijatelja Srbije"

Foto: Printscreen/TV Pink

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić osudio je incidente i oblike nasilja i uvredljivog jezika na sinoćnjem  protestu u Beogradu organizovanom pod izgovorom zabrinutosti za životnu sredinu, zbog još uvek samo potencijalne eksploatacije litijuma. 

"Želim posebno da naglasim da nam svakako nije manje stalo do čiste i zdrave Srbije od bilo koga od organizatora i govornika na sinoćnjem protestu. Naprotiv", istakao je Đurić i naveo da poštuje pravo svih da izraze svoje stavove i zabrinutosti.

Dodao je da je potpuno siguran da nijedna zemlja u širem okruženju ne bi sebi dozvolila da propusti takvu razvojnu šansu i da kroz posao koji radi vidi kakva je i kolika nervoza čak i zbog nagoveštaja mogućnosti da bi Srbija mogla da doživi pravi kvantni skok, munjeviti ekonomski i tehnološki razvoj, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. 

Đurić je naveo da zato i ne čudi što je toliko mnogo uloženo politički, propagandno, pa i materijalno da se ta šansa osujeti.

"Lukavo osmišljena lavina laži, dezinformacija, manipulacija emocijama i rodoljubivim osećanjima građana zatrpala je i zatrovala javni prostor, do nivoa da se drugi i drugačiji glasovi gotovo ne čuju. Oni koji i pokušaju da nešto drugačije kažu bivaju stigmatizovani i progonjeni", istakao je Đurić. 

Naglasio je da će zajedno sa svima onima koji žele i imaju hrabrosti svim silama stajati uz predsednika Vučića i svima koji imaju hrabrosti da se bore za slobodnu i uspravnu Srbiju. 

"Borićemo se do kraja za Srbiju kojoj ne stavljaju amove i čiju pamet ne mogu da vređaju jeftinim manipulacijama", naveo je Đurić.

Naglasio je da od Prištine pa nadalje ne postoji nijedan centar koji bi ispustio ovakvu razvojnu šansu, ali i polugu geopolitičkog uticaja "kakvu je kao dar od Boga dobila Srbija u vremenu velikih svetskih previranja".

Đurić je dodao da se energično zalaže za to da se o ovom pitanju ne odlučuje na ulici, već u institucijama, kroz slobodan dijalog, bez vređanja i propagande i kroz demokratske oblike izražavanja. 

"Treba da nastavimo da slobodno i bez pritiska i ucena politikanata ili spoljnih uticaja tražimo rešenje koje zadovoljava potrebu za ekonomskim razvojem uz istovremeno očuvanje životne sredine, i verujemo da se to može postići samo kroz međusobno poštovanje, suprostavljanje dezinformacijama i propagandi i učešće najboljih domaćih i međunarodnih stručnjaka", istakao je Đurić.

Ukazao je da je od suštinske važnosti da se o ovim pitanjima razgovara na konstruktivan i miran način, bez pribegavanja nasilju ili govoru mržnje.

"Akti nasilja i uvredljive poruke ne samo da odvraćaju pažnju od važnih pitanja, već predstavljaju i pretnju za koheziju našeg društva i vladavinu prava. Sve na radost neprijatelja Srbije", naveo je Đurić u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading