VEĆ VIĐENI SCENARIO, ANARHIJA I JEFTINE PAROLE! Vujović osudila nasilne proteste opozicije: Nećemo dozvoliti destabilizaciju i zaustavljanje srpske ekonomije

Autor:

Vesti

11.08.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Paradoks je u tome što kvazi-ekolozi blokiraju vozove, koji su ekološki vid prevoza, sa nultom emisijom štetnih materija"

VEĆ VIĐENI SCENARIO, ANARHIJA I JEFTINE PAROLE! Vujović osudila nasilne proteste opozicije: Nećemo dozvoliti destabilizaciju i zaustavljanje srpske ekonomije

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da su blokadom pruga u nameri da zaustave privredu i razvoj Srbije, stvarni organizatori jučerašnjeg protesta pokazali su destruktivne namere i nebrigu o građanima.

"Pod izgovorom lažne ekološke borbe, pokušali su da, po već viđenom scenariju, anarhijom i jeftinim parolama, ostvare svoje političke ciljeve. Oštro osuđujem pokušaje pripadnika bivšeg režima da izazovu haos i destabilizuju zemlju da bi na ulici, mimo izbora i volje građana, prigrabili vlast.", izjavila je.

 
Ona je istakla da blokada pruga i puteva predstavlja grubo kršenje zakona, teror politički instruisane manjine i maltretiranje građana i dodala da takvi potezi ne smeju da budu tolerisani.

"Paradoks je u tome što kvazi-ekolozi blokiraju vozove, koji su ekološki vid prevoza, sa nultom emisijom štetnih materija.", naglasila je ministarka Vujović.

 
Blokadom vozova, čiji su rad onemogućile, kako kaže, neodgovorne kolovođe protesta iz bivše vlasti, ruše se osnovna načela dekarbonizacije - važnog stuba Zelene agende.
 
"Dok Marinika Tepić i Aleksandar Jovanović Ćuta sede na pruzi nek se osvrnu na stanicu Prokop i neka pogledaju šta je ova vlast uradila za građane, što njihovim bliskim kolegama nije padalo na pamet.", dodala je.
 
Lažni ekolozi trebalo bi i da znaju da su blokirali upravo ekološki vid prevoza ali je, kao u slučaju litijuma, jasno da njih za ekologiju nije briga.
 
"Kao predstavnik odgovorne vlasti koja brine o građanima, želim da naglasim da nema razloga za brigu, jer nećemo dozvoliti destabilizaciju i zaustavljanje srpske ekonomije.", zaključila je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading