TELA SRPSKIH JUNAKA I DALJE LEŽE NA KOŠARAMA! Odalović o bolnoj istini iskopavanja ostataka vojnika (VIDEO)

Autor:

Vesti

09.08.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aljbin Kurti čini sve da do iskopavanja ne dođe

TELA SRPSKIH JUNAKA I DALJE LEŽE NA KOŠARAMA! Odalović o bolnoj istini iskopavanja ostataka vojnika (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Razgovori sa Zlojutrom, Privatna arhiva

Predsednik Vladine komisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je da se osnovano sumnja da se još 6 tele naših heroja nalazi na Košarama.

On je u emisiji "Razgovori sa Zlojutrom" izjavio da Beograd potražuje ta tela, kao i da za to postoje dokazi, dok Aljbin Kurti s druge strane čini sve da do iskopavanja ne dođe 

- Mi tražimo šest vojnika. Postoji lokacija na kojoj se vide tri tela, ali šest ukupno vojnika nismo pronašli - rekao je Odalović i dodao:

- Priština odbija da postupa po našim zahtevima. Mi smo vrlo otvoreni bili, jer je činjenica da smo ovde neke pronašli.

Odalović je rekao da su neke grobnice i izmeštane. Kao i da su po zahtevima Prištine ispitivane lokacije u Batajnici, Petrovom Selu, Perućac, Rudnica...

- 914 tela Albanaca smo mi pronašli identifikovali ih i predali porodicama.

Odalović je govorio i o tome zašto se Komisije za potragu za nestalim licima sastaju u Ženevi? Zašto mu je zabranjen ulazak na KiM? Da li je povlačenje vojske sa KiM 1999. doživeo kao pobedu ili poraz.

Bitka na Košarama u novijoj istoriji postala je sinonim za odbranu otadžbine. 9. aprila snage OVK su iz pravca Albanije napale graničare u oblasti karaule Košara, koja se nalazi na obrocima Prokletija u rejonu Juničke planine, između gradova Đakovice i Peći.  Niko nije očekivao da će kopnena invazija krenuti preko teško prohodnih planinskih vrhova koji dostižu i do 2.000 metara nadmorske visine. Bio je to pokušaj kopnene invazije na Jugoslaviju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading