ŽUTI KARTONI ZA DVA MINISTRA U VLADI! Premijer Vučević im očitao bukvicu, EVO ŠTA SU URADILI

Autor:

Vesti

08.08.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"To je sad urađeno i nemojte više to da radite. Ne možete vi samostalnu politiku voditi"

ŽUTI KARTONI ZA DVA MINISTRA U VLADI! Premijer Vučević im očitao bukvicu, EVO ŠTA SU URADILI

Foto: Printscreen/Youtube/TV Pink

Period od 100 dana rada Vlade nakon formiranja je, načelno, period koji se često posmatra kao neka vrsta „probnog perioda“, odnosno, kao period hvatanja zaleta i zahuktavanja novopostavljenog sastava. Ipak, kada je Vlada Srbije u pitanju, teško da se prvih 100 dana rada ove Vlade može nazvati periodom zatišja ili periodom usporavanja aktivnosti. Naprotiv, intenzivan period je za Vladom Srbije, a sledi još intenzivniji.

O ovome je sinoć govorio premijer Srbije Miloš Vučević u razgovoru sa voditeljkom Silvijom Slamning, gde je odgovorio na sva pitanja koja su interesovala javnost, a jedno od njih ticalo se i ministara u Vladi, a ponajviše njihovog medijskog pojavljivanja i generalne prepoznatljivosti.

"Mislim da je javni nastup ili prisutstvo u medijskom prostoru jedan od elemenata ocene. Ne može da bude jedini. Nije dovoljno samo da ste medijski prisutni i da pričate, kao što bi rekli stari, "ko Švaba tralala", nego da imate konkretne rezultate i da razumete politiku Vlade i države. Da razumete politiku ove koalicije, jer Vlada je zasnovana na političkom dogovoru, ona predstavlja politiku koja se kandidovala na izborima. Bez obzira da li dolazite iz političke stranke ili ste kandidat ili ministar koji nije član bilo koje političke stranke. Ali morate da razumete politiku koja je dobila podršku građana, koja ima skupštinsku većinu, koja je birala Vladu, politiku predsednika Republike, koji je dao mandat za sastav ove Vlade i legitimitet direktno biran od strane građana Srbije. Medijski angažman ministara je bitan, ali nije presudan. Vidim ministre koji rade veoma dobro, ali nisu medijski prisutni. Vidim ministre koji su posvećeni i rade, svaki dan su na poslu, ali nisu medijski prisutni. Ako vi javnosti ne predstavite šta radite, kakav je rezultat? Politika je, pre svega, stvar percepcije. Ja bih ohrabrio sve ministre, kao predsednik Vlade nemam nikakav problem da se ministri pojavljuju u medijima, neka pričaju. Samo nek pričaju one stvari koje su politika Vlade.", istakao je premijer Vučević.

Republika

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

premijer Miloš Vučević

On je ipak naglasio da su se desila dva "incidenta" vezana za javne nastupe ministara u novoj Vladi.

"Ja sam imao dva iskakanja ministara, koji su izašli u medijima s temama koje uopšte nisu politika Vlade. Ni na jednoj sednici Vlade nisu raspravljane te teme, nikada o tome nismo pričali, ni u ekspozeu, ni u planu 'Skok u budućnost 2027.'", rekao je premijer Vučević u svom sinoćnom gostovanju na Kurir TV.

Jesu li oni time dobili minus, kada govorite o rekonstrukciji?

"Pa za mene da. Ja sam im rekao: To je sad urađeno i nemojte više to da radite. Ne možete vi samostalnu politiku voditi. Ne možete vi da izlazite, pa vi kandidujete teme koje nisu koordinirane. Pri tome kandidujete teme koje su osetljive, koje ja nisam kandidovao kao program ove vlade. Oni su birani u okviru mog ekspozea, u mom ekspozeu, o kojem sam se ja dogovorio sa koalicijom koja nas je podržala, s predsednikom Republike.", napomenuo je premijer.

Na pitanje da li su u pitanju ministri iz njegove stranke, imao je kratak odgovor.

"Ne. Čak nisu iz najveće stranke koalicije. Nisu.", rekao je premijer Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading