SVE IZBORE STE IZGUBILI - OD SUBOTICE DO TRGOVIŠTA! Vučević prizemljio opoziciju: "Sve vaše kritike su jeftini politički pamfleti"

Autor:

Vesti

24.07.2024

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vi ste ekspert i za kanalizaciju, jadarit, rudarenje, ekologiju, nacionalnu deklaraciju. Samo vas neće građani."

SVE IZBORE STE IZGUBILI - OD SUBOTICE DO TRGOVIŠTA! Vučević prizemljio opoziciju: "Sve vaše kritike su jeftini politički pamfleti"

Foto: RTS/printscreen

Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda nije nikakav pamflet i fikcija, nego prava nacionalna deklaracija i naš politički odgovor u odnosu na situaciju koja je prisutna na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj, poručio je danas u Skupštini Srbije premijer Miloš Vučević, kritikujući odnos opozicije prema ovom dokumentu.

"Ne mogu da kažem da sam zadovoljan što vi imate takav odnos, mislim da bi bilo dobro da smo postigli politički i nacionalni konsenzus i da je svi podržimo. Brine me kada deklaraciju koja se bavi ozbiljnim temama nazivate nacionalističkim pamfletom", naveo je Vučević.

Poslanicima opozicije je poručio da ih narod ne želi.

"Vi ste ekspert i za kanalizaciju, jadarit, rudarenje, ekologiju, nacionalnu deklaraciju. Samo vas neće građani. Sve izbore ste izgubili - od Subotice do Trgovišta.  To je jedan mali problem za vas. Sve vaše kritike su jeftini politički pamfleti. Građani Srbije odlučuju na izborima“, poručio je Vučević.

On je pozvao sve narodne poslanike da bez obzira na stranačku pripadnost prihvate Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

"Sklonite se iz stranačkih uniformi. Razmišljajte o odgovornosti prema srpskom narodu, građanima Srbije i prema našoj otadžbini Srbiji", rekao je on.

Istakao je da Deklaracija nije nikakav pamflet i fikcija, nego prava nacionalna deklaracija i da ga brine kada neki deklaraciju koja se bavi ozbiljnim temama, u ozbiljnim vremenima, nazivaju nacionalističkim pamfletom.

"Brine me kada pričate o tome da je ona fikcija i da je to jeftina demagogija", rekao je on odgovrajući poslanicima opozicije koji su kritikovali taj dokument.

Dodao je da bi voleo da nam se dešava ono što nam se dešava i da između ostalog da nemamo trenutno 300 konačnih rešenja za iseljavanje Srba iz stanova iz Severne Kosovske Mitrovice, kao i pokušaje revizije Dejtonskog sporazuma, pokušaj Aljbina Kurtija da otvori most između severne i južne strane Kosovske Mitrovice, te da se srpskom narodu u regionu ne priznaju prava koje se priznaju svim drugim narodima. 

Prema njegovim rečima, Deklaracija ne rešava sva pitanja i sve ove probleme, ali donosi političku podlogu i, pre svega, institucionalni pristup kako mora da se vodi politika države.

"A vi mi pričate o tome da ćete vi da napravite sopstvenu deklaraciju. Ja sam vas molio, pozivao, apelovao prema narodnim poslanicima  da ovo nije stranačka deklaracija, nego da treba da bude narodna, nacionalna deklaracija. A vi pričate da ćete vi da napravite sopstvenu deklaraciju. Pa to je nešto što samo ide na ruku onima koji ne žele dobro našoj državi, da se delimo po pitanjima po kojima ne bismo smeli da se delimo", ukazao je on.

Poslanicima koji su kritikovali projekat Jadar rekao je da svojim nastupima obmanjuju javnost i da bi i oni kopali litijum. 

"Vi, jer ste dovodili taj isti Rio Tinto. I tad se niste protivili", istakao je on odgovarajući poslanicima opozicije na kritike.

Tokom obraćanja premijera Vučevića šef poslaničke grupe Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je dobacivao iz poslaničke klupe govoreći da će premijeru da "izvuče uši", zbog čega mu je predsednica parlamenta Ana Brnabić izrekla opomenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (26)

Loading
Anja

24.07.2024 13:24

Opozicija nema podršku naroda!

Karter

24.07.2024 13:30

Osim Medijane kao jedine mrvice, opozicija je izgubila svako mesto, grad, opštiniu, mesnu zajednicu u Srbiji. Ovo što se lože da imajiu nečiju podršku, sve se to na kraju ipak računa kada se izađe na izbore.

Darko

24.07.2024 13:30

Opozicija je na svakim izborima dotučena do kolena, sada je jasno da im je narod rekao zbogom.

Sinisa

24.07.2024 13:31

Pokazali su gradjani u koga imaju poverenje, ko su strucni, odgovorni ljudi koji mogu da vode ovu zemlju!