FANTAZMAGORIJA STAROG PRODAVCA MAGLE! Vučević o Kurtijevom najnovijem pokušaju destabilizacije: ON NE ZNA NI ŠTA JE BAZA

Autor:

Vesti

10.07.2024

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedini koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji su Srbi, i to zbog stalnog nasilja, provokacija, pogubnih akcija i medijskih spinova koje sprovodi lično Kurti"

FANTAZMAGORIJA STAROG PRODAVCA MAGLE! Vučević o Kurtijevom najnovijem pokušaju destabilizacije: ON NE ZNA NI ŠTA JE BAZA

Foto: Profimedia, Tanjug/ Vlada Republike Srbije

Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da su tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o navodnoj ugroženosti, tzv. Kosova izmišljene, istakavši da su na Kosovu i Metohiji ugroženi jedino Srbi i njihova prava.

- Opet imamo na delu fantazmagorije Aljbina Kurtija koji ne zna ni šta tačno baza podrazumeva. U pitanju su vojne baze Vojske Srbije koje se tu nalaze godinama, i Srbija time ne krši nijedan međunarodni sporazum i dokument, kao ni Rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244. To što Kurti, po ko zna koji put, pokušava da napravi medijsku dramu “kako je tzv. Kosovo navodno ugroženo”, nije ništa do još jednog prodavanja magle njegovim zapadnim sponzorima - rekao je Vučević.

 

 

Kako je istako, niti je Kurti žrtva, niti je bilo ko ugrožen osim srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kojem isti taj Kurti uskraćuje osnovna ljudska prava. 

- Dakle, jedini koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji su Srbi, i to zbog stalnog nasilja, provokacija, pogubnih akcija i medijskih spinova koje sprovodi lično Kurti - naveo je premijer.

Podsetimo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas za Si-En-En da je Srbija "veoma agresivna" i zatražio od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd kako bi uklonio vojne baze koje se nalaze u blizini KiM.

"Naš severni sused, Srbija, je veoma agresivan. Prvo, ne priznaje našu zemlju, što čini većina država sveta. Vodi hibridni rat, organizuje vojne vežbe na našoj granici. Imaju više od 40 vojnih baza na 'granici sa Kosovom'. Tražimo od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd kako bi ih uklonili", požalio se Kurti u razgovoru sa Kristijan Amanpur.

Dodao je da Srbija ima rusko naoružanje, ali i kineski FK-3 sistem (protivvazdušni raketni sistem srednjeg i dugog dometa).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (13)

Loading
Ena

10.07.2024 11:55

Kurti nastavlja sa iznošenjem laži protiv Vučića i Srbije.

Metodije

10.07.2024 12:42

Kurti samo zeli da napakosti Srbiji.

Petra

10.07.2024 12:45

Nista dobro od Kurtija se ne moze ocekivati.

Marija

10.07.2024 12:45

Predstavnik vlasti u Pristini svojom izjavama i postupcima pokisava da destabilizuje region.