KOŠARKAŠKI TRENER I ISTAKNUTI OPOZICIONAR PRETI! Vujošević priziva GRAĐANSKI RAT: Pozvao navijače da IZAĐU NA ULICE

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

06.08.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek s liste Borisa Tadića, čiji režim je, inače, izdao dozvole za litijum, traži radikalizaciju protesta

KOŠARKAŠKI TRENER I ISTAKNUTI OPOZICIONAR PRETI! Vujošević priziva GRAĐANSKI RAT: Pozvao navijače da IZAĐU NA ULICE

Foto: ST/N.MANDIĆ, Starsport

Opozicija najavljuje zaoštravanje protesta i vruću jesen, uz novi 5. oktobar (kako bi oni to želeli), praktično građanski rat, nerede i haos na ulicama. Sve pod paravanom borbe protiv litijuma, a, u stvari, pokušaja da se bez izbora skine predsednik Aleksandar Vučić.

Uvod je načinio Duško Vujošević, košarkaški trener, koji je pozvao navijače da se priključe protestima u subotu u centru Beograda.

Vujošević je, inače, nekadašnji kandidat za gradonačelnika Beograda liste SDS Borisa Tadića, za vreme čijeg režima su, inače, izdate dozvole za projekat "Jadar", što pride ukazuje na teško licemerje.

Vujošević je, naime, podržao proteste i najavio da će se, ako ga posluži zdravlje, priključiti skupu u Beogradu:

- Pozivam navijače Partizana, a i Zvezde, da 10. avgusta na Terazijama podrže protest građana protiv otvaranja rudnika litijuma. Suludo je da se u velikom broju mesta u Srbiji planira iskopavanje litijuma - kazao je Vujošević.

Vučić je kazao da u Srbiji u naredne dve godine neće biti nikakvog kopanja litijuma, te upitao opoziciju i kritičare vlasti zašto su se sad digli, poručivši im da kažu istinu narodu, to jest, da žele njegovu glavu. Poručio je da Vujošević može da psuje koliko hoće, ali da nema pravo da laže:

- Politika je jedno, sport je drugo. Kaže da se kopa na mnogo mesta u Srbiji. Kako te, bre, nije sramota da tako lažeš? Rudnik će se prostirati na ukupno 140 hektara, plus 80 hektara za zgrade, što je svega 220 hektara. A samo nam je "Kolubara" na 60.000 hektara. Samo da to imate u vidu. Nemamo gde drugde da kopamo litijum jer ga nema. Mnogo bih voleo da ga ima, ali ga nema. Ima ga u Loznici na tom parčetu zemlje.

Komentarišući najave opozicije o novom 5. oktobru, kazao je da je u prethodnih 12 godina imao oko četiri godine i osam meseci njihovih šetnji kroz Beograd, te da će u septembru biti mnogo važnih događaja za našu zemlju, od velikih investicija do važnih poseta.

- S protestima se suočavam godinama, to me ne brine. Neka organizuju šta god hoće i kako god hoće, sve dok ne prekrše zakon.

Krstić: Dosad najprljavija kampanja

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže za Srpski telegraf da opoziciju i medije koji organizuju antilitijumske proteste ne interesuje zaštita zdravlja ljudi, već da temu koriste za rušenje vlasti bilo jasno od samog starta jer smo isti scenario, samo na različite teme gledali već nekoliko puta:
- Uvek su protesti u periodu maj-jul. Bilo da su u pitanju ubijena deca iz "Ribnikara", korona ili litijum. A onda, u avgustu, organizatori idu u Rovinj i na Brione, pa sve utihne. Kampanja protiv litijuma dosad je najprljavija, s najviše laži, građani se obmanjuju najneverovatnijim izmišljotinama.

Marković: Hoće razdor u narodu

Aleksandar Marković, poslanik i član GO SNS, tvrdi da je očigledno da je opozicija našla novu temu, navodnu borbu protiv iskopavanja litijuma, koju će da eksploatiše do besvesti u cilju rušenja predsednika Vučića.
- Isti scenario kao i ranije kada su zloupotrebljavali majske tragedije, pa posle kada su se navodno borili za izborne uslove, evo, sada im je glavna tema litijum. Zapravo je jedini i isključivi cilj njihovog delovanja borba protiv Vučića. Zato radikalizuju proteste i priželjkuju razdor među narodom, maltene građanski rat - navodi on za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading